Bernd Schneider
Klinsmanns Braziliaan

Achtergrond - 23 mei 2006

 Bernd ‘Schnicks’ Schneider geldt als de technisch meest begaafde voetballer van het Duitse elftal. Zeg maar de Braziliaan van de Mannschaft. De naamgenoot van de Duitse autocoureur doet met zijn trucjes en kapbewegingen de Duitse voetbalharten sneller kloppen, al is daar wellicht niet zo heel veel voor nodig. Zijn bijnaam is een eerbetoon aan zijn fantasievolle spel: een iemand auszuschnicksen betekent een tegenstander het bos in sturen.

Schneider is binnen het Duitse elftal een van de routiniers. De veelzijdige middenvelder hoort sinds het WK van 2002 bij de vaste kern van de selectie. Bij het toernooi in Korea en Japan speelde de Duitser zijn beste wedstrijden. Met name de finale tegen Brazilië voetbalde hij ijzersterk. Daarna werd het stil rond Bernd Schneider. Aanbiedingen van grote clubs als Barcelona en AS Roma ketsten af. De international zat in een diepe vormcrisis, zijn club Bayer Leverkussen ontsnapte in 2003 ternauwernood aan degradatie.

Inmiddels is ‘Schnicks’ er weer bovenop. Met zijn club haalde hij dit seizoen nog de voorrondes van de UEFA-cup. Duitse media twijfelen er niet aan dat ‘Klinsi’ dit WK voor Schneider een basisplaats heeft gereserveerd.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger