De Duitse pers over Italië

Achtergrond - 9 juni 2006

Dat Duitsland nog nooit eerder op een WK van Italië won en dat de laatste ontmoeting met de Italianen bovendien op een desastreuze 4-1 nederlaag uitliep, lijkt het Duitse optimisme weinig te kunnen temperen. Lof is er voor de Italiaanse verdediging en voor bondscoach Marcelo Lippi, maar de finaleplaats, zo denkt het merendeel van de Duitse media, is voor Duitsland.

“… Italië treft voor de derde achtereenvolgende keer de gastheer van het WK en dolf tot nu toe telkens het onderspit. In 1998 werd die “Squadra Azzurra” in de kwartfinale uitgeschakeld door Frankrijk en in 2002 beëindigde een “Golden Goal” van de Zuid-Koreanen al in de achtste finales de Italiaanse dromen over de eerste grote titel sinds 1982.” (FAZ)

“Ze is een beetje door elkaar geschud, de sterkste verdediging van dit WK… Maar desondanks staat hij, om een paar beproefde beelden van stal te halen, als een huis, als een rots in de branding. Cannavaro, de Italiaanse eenmansverdediging, is een goede kandidaat voor de beste speler van het WK.” (Handelsblatt)

“Of het nu na negentig minuten, honderdtwintig minuten of na strafschoppen is, Duitsland wint nipt en gaat naar de finale!" (ARD)

"De drievoudige wereldkampioen Italië is sinds Euro 2000 niet meer zo sterk geweest. Bondscoach Marcello Lippi heeft de traditioneel in defensief opzicht uitstekende Italianen een modern en offensief tintje gegeven." (Newsclick)

“Duitsland moet van begin af aan in snel tempo spelen, het ritme hoog houden, zonder zich mee te laten slepen in de hectiek… Het word een open wedstrijd, maar uiteindelijk heb ik vertrouwen in Duitsland.” (Günter Netzer in Bild)

“Wie van ons herinnert zich de pijnlijke 1-4 nederlaag tegen de “Squadra Azzurra” van 1 maart van dit jaar niet? Afgeranseld werden “die Klinsmänner”, regelrecht te kijk gezet.” (Stern)

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger