Sea Pearls: Ready to rock!
Interview met de cheerleaders van de Sea Devils

Achtergrond - 1 april 2006

Je zou toch denken dat cheerleaders altijd een beetje uit de hoogte doen, omdat het mooie cheerleader zijn. Dus ik was dus wel nerveus over de reactie die ik zou krijgen als ik mijn vragen in mijn 'supergoede' Duits zou stellen.

We zijn door een heel aardige pr-assistent van de club naar de interviewplek gebracht. Daar hebben wij de spelers van de Sea Devils langs zien komen. Natuurlijk liet ik deze kans niet voorbij gaan en ben ik naar een speler toegegaan om een foto te maken.

Daarna kwamen de cheerleaders Alice (24), Christina (20), Caro (20) en Olivia (24). Deze meiden waren heel spontaan en aardig. We hadden niet zoveel tijd, omdat ze moesten optreden. Dus begon ik meteen met vragen stellen.

Cristina, Alice, Caro en Olivia zijn bij de Sea Devils begonnen toen ze respectievelijk 19, 22, 18 en 22 waren. Ze trainen samen met hun teamgenoten drie of vier keer per week. Voor dit beroep is er geen opleiding, de meesten hebben hiervoor een dansopleiding gedaan. “Velen denken dat een dansopleiding genoeg is, maar dat is niet hetzelfde”, vertelt Christina. Soms treden ze op voor een andere club. Soms worden ze door andere clubs gevraagd om een optreden te verzorgen.

Aangezien ze alle vier een strakke buik hadden, wilde ik weten of ze veel rekening moesten houden met hun eetgewoontes. Tot mijn verbazing zeiden ze dat ze meestal junkfood en pizza’s aten. Hmmm, fremd, maar ze trainen vaak, dus plek voor vet is er niet. Caro zit nog op school en ze doet ook nog aan fitness. Alice doet daar niet alleen aan, maar is ook een fitnesstrainster. Olivia danst veel en ze wil later danslerares worden. Naast cheerleader is Christina fotomodel. Zij poseert voor auto’s.

Het antwoord op mijn vraag, welke speler ze het leukst vinden, was heel teleurstellend. Ze kenden de spelers niet! Ze zien de spelers alleen wanneer ze hun helmen ophebben en spelen. Dus de laatste vraag, of ze wel eens met een speler uitgaan, kon ik inslikken.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger