Zenuwachtig tussen de reserves
Interview met de geblesseerde verdediger Marcel Eger

Achtergrond - 1 april 2006

door Marjolein van de Veldt

En dan komt hij binnen, de geblesseerde maar o zo leuke speler Marcel Eger. Een beetje trillerig stel je je eerste vraag, nadat Florianne je openingszin al heeft gebruikt.

Het doel van het interview was om een duidelijk beeld van de relatie tussen club / spelers en de supporters te krijgen. Op de vraag wat Marcel doorgaans van de supporters van St. Pauli vindt, antwoordt hij meer dan positief: “St. Pauli-fans zijn de beste fans die je je maar kunt wensen! Ze zijn vrijwel altijd positief en staan achter hun club, zélfs als we beroerd staan te spelen”. De sfeer is ook wel enigszins bepalend voor hoe ze op dat moment spelen vertelt hij: “als de supporters ons toeschreeuwen geeft dat ons natuurlijk een extra stimulans om nóg beter ons best te doen”.

HSV

Maar hoe zit dat dan tussen de supporters van St. Pauli en HSV? “St.Pauli en HSV zijn twee complete aparte verenigingen, rivaliteit onderling is er niet. Behalve natuurlijk als de clubs tegenover elkaar staan op het veld!” Dan een gewetensvraag: als je nou mocht kiezen, St. Pauli of HSV, waar voetbalde je dan liever? Marcel kijkt ons even aan, en zegt dan met een grijns op zijn gezicht: “St. Pauli natuurlijk!” Nadja en ik geloven er bitter weinig van, meen je dat nou echt? “Ja, als speler zit ik hier prima op mijn plek. St. Pauli is geen club die als enige doelstelling heeft zoveel mogelijk te winnen. Er lopen onder andere ook verschillende projecten die wij financieren.

Viva con agua de Sankt Pauli

Afgelopen jaar zijn wij naar Cuba geweest, op trainingskamp. En daar zagen we tot onze grote schrik dat mensen amper schoon drinkwater hebben. Iets wat gewoon niet kan! Daarom verzorgen wij schoon water voor ze, door geld op te halen via festivals en dergelijke”. Ook Claus mengt zich in het gesprek en raadt ons vooral aan om de projectsite een keer te bezoeken: “Dit is één van de belangrijkste doelstellingen van de club, voor je zwakkere medemens proberen op te komen!”

Wedstrijdvoorbereiding

Na al deze informatie besluiten we om op de wat ‘lichtere’ kost over te stappen. Wat doet hij bijvoorbeeld voordat hij aan een wedstrijd begint? “Haha, nou ik heb stiekem altijd een ring om tijdens de wedstrijd, iets dat eigenlijk is verboden is. Verder draai ik vaak muziek van ‘The Prodigy’ in mijn auto als ik naar de club toe rijd, dat geeft je net even die extra boost”.

Trainersambitie?

Een vraag die ik persoonlijk erg graag wilde stellen was of hij zelf de ambitie had om ooit trainer te worden. “Haha, ik? Trainer? Nee!” Snel voegt hij er nog aan toe: “Maar misschien later wel hoor, maar dan niet aan jongens zoals ik! De jeugd vind ik dan leuker om te trainen eerlijk gezegd..”

Als bedankje hebben we nog een aantal typisch Nederlandse producten meegenomen: een kaartspel van Ajax, drop en suikerbrood. Cadeautjes die ze maar wat graag in ontvangst namen!

Na de wedstrijd, en alles wat de mensen van St. Pauli voor ons geregeld hebben, is dit interview een kroon op de inmiddels al meer dan geweldige dag!!

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger