Duitslandweb logo Duitslandweb

Loveparade-proces wordt geseponeerd

Kort nieuws - 17 april 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Tien jaar na het drama bij de Loveparade in Duisburg, wordt het proces geseponeerd. Volgens de rechtbank in Duisburg loopt het proces door de coronamaatregelen zoveel vertraging op dat het geen zin meer heeft door te gaan. Bij het dance-event in 2010 kwamen 21 mensen om het leven en vielen meer dan 600 gewonden.

Een deel van de aanklacht verjaart binnenkort en de daders hebben eerder geringe dan zwaarwegende schuld, omdat het drama is ontstaan door een samenspel van factoren, stelt de rechtbank.

Het Openbaar Ministerie heeft ingestemd met het stopzetten van het proces tegen de drie overgebleven aangeklaagden. Zeven aangeklaagden hadden al eerder ingestemd met seponering. De drie, medewerkers van organisator Lopavent, wilden eerder niet instemmen met een geldstraf van 10.000 euro en zetten het proces daarom voort.

Bij de organisatie van de Loveparade in 2010 zijn vooral met betrekking tot de veiligheid veel fouten gemaakt. Zo moesten de bezoekers door een tunnel die veel te smal was voor het aantal aanwezigen. Er brak paniek uit, waarbij in het gedrang mensen werden doodgedrukt. Onder de dodelijke slachtoffers was ook een Nederlander. Lees meer bij Der Spiegel

 

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Een zeer Duits syndroom

Een zeer Duits syndroom

Columnist Merlijn Schoonenboom verdiept zich in het fenomeen van een verzonnen joodse identiteit.


Lees meer

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

Honderden gebaksbordjes met kritische teksten hangen inmiddels in heel Hamburg. De kunstenares blijft liever anoniem.


Lees meer

Warum, Wieso: Noemen Duitsers een meer ‘ein See’

Warum, Wieso: Noemen Duitsers een meer ‘ein See’

Duitsers noemen een meer 'See' en een zee 'Meer'. Nederlanders doen het precies andersom. Hoe zit dat? We doken in deze taalkwestie.


Lees meer

Duitsland worstelt met academische vrijheid

Duitsland worstelt met academische vrijheid

De grenzen van de academische vrijheid staan in Nederland en in Duitsland ter discussie. Cancellen is ongewenst, maar desinformatie verspreiden is dat ook.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger