Duitslandweb logo Duitslandweb

Loveparade-proces wordt geseponeerd

Kort nieuws - 17 april 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Tien jaar na het drama bij de Loveparade in Duisburg, wordt het proces geseponeerd. Volgens de rechtbank in Duisburg loopt het proces door de coronamaatregelen zoveel vertraging op dat het geen zin meer heeft door te gaan. Bij het dance-event in 2010 kwamen 21 mensen om het leven en vielen meer dan 600 gewonden.

Een deel van de aanklacht verjaart binnenkort en de daders hebben eerder geringe dan zwaarwegende schuld, omdat het drama is ontstaan door een samenspel van factoren, stelt de rechtbank.

Het Openbaar Ministerie heeft ingestemd met het stopzetten van het proces tegen de drie overgebleven aangeklaagden. Zeven aangeklaagden hadden al eerder ingestemd met seponering. De drie, medewerkers van organisator Lopavent, wilden eerder niet instemmen met een geldstraf van 10.000 euro en zetten het proces daarom voort.

Bij de organisatie van de Loveparade in 2010 zijn vooral met betrekking tot de veiligheid veel fouten gemaakt. Zo moesten de bezoekers door een tunnel die veel te smal was voor het aantal aanwezigen. Er brak paniek uit, waarbij in het gedrang mensen werden doodgedrukt. Onder de dodelijke slachtoffers was ook een Nederlander. Lees meer bij Der Spiegel

 

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger