De Hamburg-winkelwedstrijd
Een spannende strijd tussen de leden van de redactie!

Achtergrond - 1 april 2006

door Daniëlle Schraa

Een Hamburgse lekkernij blijkt moeilijker te vinden. We vragen verschillende mensen op straat, maar die weten het niet. In een winkel vragen we een medewerker, die weet het ook niet. Zij haalt er weer een dame bij die al zo’n 60 jaar in Hamburg woont. Zelfs zij weet het niet. De moed zakt ons in de schoenen…

Uiteindelijk weet iemand ons te vertellen dat we het in de supermarkt moeten vragen. Op naar de supermarkt dus! Daar worden we weer zo’n drie keer doorgestuurd, maar uiteindelijk hebben we dan ook iets: een soort stenen, ze lijken op kiezels, maar deze ‘lekkernij’ is typisch Hamburgs snoep.

Dan alleen nog ‘iets typisch Hamburgs’. Uiteindelijk kiezen we voor een cd met ‘prachtige’ liedjes als: 'In Hamburg sind die Nächte lang'. Volgens de verkoper zijn de zangers in de ’70 heel bekend geweest. Snel naar de kassa en klaar zijn we!

De Uitslag

Op het consulaat zullen de Consul-Generaal mr. T. Halff en zijn assistente mevrouw Saris onze aankopen beoordelen en de winnaar ontvangt een nog geheime prijs… Het is een spannende strijd. Wij winnen op de punten 3 en 4 en de andere groep (dus) op 1 en 2.

Uiteindelijk winnen wij, omdat wij de Consul-Generaal en zijn assistente het meest pushten ons te laten winnen. Bijvoorbeeld Jihan, die als de Consul-Generaal vraagt "wil je dat even aangeven?" vrolijk roept: "Ja, maar natuurlijk meneer! Verder nog iets? Zit u wel lekker?"

Dat gaf dus uiteindelijk de doorslag en zo hebben wij allemaal een single van een Duitse popgroep gekregen! Danke Jihan!

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger