Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse Wirecard vraagt faillissement aan

Kort nieuws - 25 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het fintech-bedrijf Wirecard, dat de afgelopen weken in opspraak raakte wegens vermoedens van miljardenfraude met de jaarrekening, heeft donderdag faillissement aangevraagd.

De handel in aandelen van het beursgenoteerde Duitse bedrijf, dat digitale betalingen faciliteert, werd na de aankondiging korte tijd stilgelegd.

Wirecard gold lang als zeer veelbelovend. Maar vorige week kwam aan het licht dat het bedrijf de jaarcijfers niet kon presenteren. Een bedrag van 1,9 miljard euro was 'kwijt'. Topman Braun moest aftreden en werd deze week gearresteerd. Lees meer bij Spiegel Online

Tags: fraude

Reacties

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger