Duitslandweb logo Duitslandweb

Mondkapjesplicht blijft in winkels

Kort nieuws - 6 juli 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Enkele Duitse deelstaten overwegen om de mondkapjesplicht in winkels af te schaffen. Minister van Gezondheid Jens Spahn is daar tegen. In Duitsland geldt sinds eind april vanwege de coronapandemie de plicht om in winkels en het openbaar vervoer een mondkapje te dragen. Actualisering 7-7: De deelstaten hebben maandagavond afgesproken dat de mondkapjesplicht in het hele land voorlopig blijft.

“Als het infectieverloop zo gering blijft, zie ik geen reden om nog langer aan de mondkapjesplicht voor de detailhandel vast te houden” , aldus minister van Financiën van Mecklenburg-Voorpommeren Harry Glawe. Zijn collega in Nedersaksen Bernd Althusmann is het met hem eens en pleit ervoor de huidige plicht om te zetten in een aanbeveling. Volgens Althusmann blijft het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer of bij het uitvoeren van contactberoepen wel nodig.

De detailhandel lijdt door de coronapandemie grote inkomstenverliezen. De ministers zien het opheffen van de mondkapjesplicht als een middel om de detailhandel te helpen. 

Minister van Gezondheid Jens Spahn is tegen afschaffing van de mondkapjesplicht. “Ik begrijp het ongeduld en het verlangen naar normaliteit. Maar het virus is er nog. Waar in gesloten ruimtes geen voldoende afstand kan worden gegarandeerd, blijft een mondkapje verplicht”, zo schreef Spahn op Twitter. In Duitsland beslissen de deelstaten over het dragen van mondkapjes. Maandagavond spraken ze af dat de mondkapjes verplicht blijven in winkels en het ov. Lees meer bij der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Nederland wordt weer hoogrisicogebied. Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

Duitsland vaccineert alleen jongeren in risicogroepen

Duitsland vaccineert alleen jongeren in risicogroepen

Anders dan in Nederland, geldt in Duitsland geen advies om alle jongeren tegen corona te vaccineren.

Lees meer

De vertrekhal

De vertrekhal

Merlijn Schoonenboom laat zich in Berlijn vaccineren en vraagt zich in de rij af: heeft Duitsland het in de coronacrisis dan toch beter gedaan dan Nederland?

Lees meer

Duitsland langzaam van het slot

Duitsland langzaam van het slot

Duitse deelstaten versoepelen coronamaatregelen nu corona-besmettingen snel afnemen.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger