Duitslandweb logo Duitslandweb

Mondkapjesplicht blijft in winkels

Kort nieuws - 6 juli 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Enkele Duitse deelstaten overwegen om de mondkapjesplicht in winkels af te schaffen. Minister van Gezondheid Jens Spahn is daar tegen. In Duitsland geldt sinds eind april vanwege de coronapandemie de plicht om in winkels en het openbaar vervoer een mondkapje te dragen. Actualisering 7-7: De deelstaten hebben maandagavond afgesproken dat de mondkapjesplicht in het hele land voorlopig blijft.

“Als het infectieverloop zo gering blijft, zie ik geen reden om nog langer aan de mondkapjesplicht voor de detailhandel vast te houden” , aldus minister van Financiën van Mecklenburg-Voorpommeren Harry Glawe. Zijn collega in Nedersaksen Bernd Althusmann is het met hem eens en pleit ervoor de huidige plicht om te zetten in een aanbeveling. Volgens Althusmann blijft het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer of bij het uitvoeren van contactberoepen wel nodig.

De detailhandel lijdt door de coronapandemie grote inkomstenverliezen. De ministers zien het opheffen van de mondkapjesplicht als een middel om de detailhandel te helpen. 

Minister van Gezondheid Jens Spahn is tegen afschaffing van de mondkapjesplicht. “Ik begrijp het ongeduld en het verlangen naar normaliteit. Maar het virus is er nog. Waar in gesloten ruimtes geen voldoende afstand kan worden gegarandeerd, blijft een mondkapje verplicht”, zo schreef Spahn op Twitter. In Duitsland beslissen de deelstaten over het dragen van mondkapjes. Maandagavond spraken ze af dat de mondkapjes verplicht blijven in winkels en het ov. Lees meer bij der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger