Duitslandweb logo Duitslandweb

Updates moeten problemen met Duitse corona-app verhelpen

Kort nieuws - 27 juli 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse Corona-Warn-App, die op 16 juni werd gelanceerd, heeft de afgelopen tijd met meerdere problemen te kampen gehad. Nieuwe updates moeten daar een einde aan maken.

De corona-app wisselt op de achtergrond anonieme codes uit. Wanneer twee telefoons zich langer dan 15 minuten op minder dan 2 meter afstand van elkaar bevinden, wordt dat anoniem geregistreerd. Als een telefooneigenaar positief is getest op Covid-19, stuurt de app een melding naar mensen die in zijn of haar buurt zijn geweest. Deze melding werd bij veel Apple-apparaten niet automatisch verstuurd. Gebruikers kregen alleen een melding wanneer de app actief op de voorgrond geopend stond. Het anoniem uitwisselen van data kon wel gewoon op de achtergrond plaatsvinden. Ook apparaten van Android hadden problemen met de achtergrondactualisering. Wanneer de energiebesparingsmodus geactiveerd was, werkte de app in veel gevallen niet goed. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

De nieuwe app-updates zouden deze problemen moeten oplossen, melden softwareconcern SAP en Deutsche Telekom, die de app hebben ontwikkeld. Voor iPhones geldt de update als tussenoplossing, tot dat Apple zelf met een software-update komt.

De problemen met de app hebben tot kritiek op minister van Gezondheid Jens Spahn geleid. Vice-voorzitter van de FDP Michael Theurer waarschuwt dat de problemen het vertrouwen in de app kunnen schaden. 

Inmiddels is de Duitse corona-app meer dan 16 miljoen keer gedownload. De app werd op 16 juni gelanceerd en moet het contactonderzoek bij mensen met Covid-19 vergemakkelijken en infectieketens doorbreken. Lees meer bij die Zeit en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger