Duitslandweb logo Duitslandweb

Updates moeten problemen met Duitse corona-app verhelpen

Kort nieuws - 27 juli 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse Corona-Warn-App, die op 16 juni werd gelanceerd, heeft de afgelopen tijd met meerdere problemen te kampen gehad. Nieuwe updates moeten daar een einde aan maken.

De corona-app wisselt op de achtergrond anonieme codes uit. Wanneer twee telefoons zich langer dan 15 minuten op minder dan 2 meter afstand van elkaar bevinden, wordt dat anoniem geregistreerd. Als een telefooneigenaar positief is getest op Covid-19, stuurt de app een melding naar mensen die in zijn of haar buurt zijn geweest. Deze melding werd bij veel Apple-apparaten niet automatisch verstuurd. Gebruikers kregen alleen een melding wanneer de app actief op de voorgrond geopend stond. Het anoniem uitwisselen van data kon wel gewoon op de achtergrond plaatsvinden. Ook apparaten van Android hadden problemen met de achtergrondactualisering. Wanneer de energiebesparingsmodus geactiveerd was, werkte de app in veel gevallen niet goed. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

De nieuwe app-updates zouden deze problemen moeten oplossen, melden softwareconcern SAP en Deutsche Telekom, die de app hebben ontwikkeld. Voor iPhones geldt de update als tussenoplossing, tot dat Apple zelf met een software-update komt.

De problemen met de app hebben tot kritiek op minister van Gezondheid Jens Spahn geleid. Vice-voorzitter van de FDP Michael Theurer waarschuwt dat de problemen het vertrouwen in de app kunnen schaden. 

Inmiddels is de Duitse corona-app meer dan 16 miljoen keer gedownload. De app werd op 16 juni gelanceerd en moet het contactonderzoek bij mensen met Covid-19 vergemakkelijken en infectieketens doorbreken. Lees meer bij die Zeit en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger