Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Spahn wil corona-app verbeteren

Kort nieuws - 17 november 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister van Gezondheid Jens Spahn wil de Duitse corona-app verbeteren. De Corona-Warn-App is in Duitsland al sinds juni beschikbaar, maar er is kritiek op de effectiviteit van de app.

Vanuit de gezondheidsdiensten klinkt kritiek dat de corona-app te weinig helpt bij het bron- en contactonderzoek. Weliswaar hebben inmiddels 22,4 miljoen mensen de app gedownload, maar lang niet iedereen stelt in de app zijn (geanonimiseerde) contacten beschikbaar na een positieve test. Gebeurt dat niet, worden de contacten dus niet gewaarschuwd. Op de website van de app is te zien dat in november slechts iets meer dan 2200 positief geteste gebruikers per dag hun gegevens delen. Spahn wil zorgen dat positief geteste gebruikers er herhaaldelijk aan worden herinnerd hun gegevens met de centrale server te delen. (Zie ook: de uitlegvideo)  

Ook levert de app nauwelijks epidemiologische informatie op. Dit was overigens vantevoren bekend en komt doordat de app de privacy van gebruikers niet mag aantasten. Spahn wil nu een vragenlijst aan de app toevoegen voor positief geteste gebruikers. Ook moet er een contactdagboek aan de app worden toegevoegd, waarin gebruikers zelf hun contactmomenten kunnen bijhouden, stelt Spahn volgens Der Spiegel voor. Der Spiegel heeft het voorstel van Spahn kunnen inzien. 

Wanneer de verbeteringen worden doorgevoerd, is nog onduidelijk. De Duitse corona-app werkt met de apps van enkele andere Europese lidstaten met een gezamenlijke server. De Nederlandse corona-app is hier nog niet aan gekoppeld. Wanneer dat wel zal gebeuren is nog onbekend. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger