Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Spahn wil corona-app verbeteren

Kort nieuws - 17 november 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister van Gezondheid Jens Spahn wil de Duitse corona-app verbeteren. De Corona-Warn-App is in Duitsland al sinds juni beschikbaar, maar er is kritiek op de effectiviteit van de app.

Vanuit de gezondheidsdiensten klinkt kritiek dat de corona-app te weinig helpt bij het bron- en contactonderzoek. Weliswaar hebben inmiddels 22,4 miljoen mensen de app gedownload, maar lang niet iedereen stelt in de app zijn (geanonimiseerde) contacten beschikbaar na een positieve test. Gebeurt dat niet, worden de contacten dus niet gewaarschuwd. Op de website van de app is te zien dat in november slechts iets meer dan 2200 positief geteste gebruikers per dag hun gegevens delen. Spahn wil zorgen dat positief geteste gebruikers er herhaaldelijk aan worden herinnerd hun gegevens met de centrale server te delen. (Zie ook: de uitlegvideo)  

Ook levert de app nauwelijks epidemiologische informatie op. Dit was overigens vantevoren bekend en komt doordat de app de privacy van gebruikers niet mag aantasten. Spahn wil nu een vragenlijst aan de app toevoegen voor positief geteste gebruikers. Ook moet er een contactdagboek aan de app worden toegevoegd, waarin gebruikers zelf hun contactmomenten kunnen bijhouden, stelt Spahn volgens Der Spiegel voor. Der Spiegel heeft het voorstel van Spahn kunnen inzien. 

Wanneer de verbeteringen worden doorgevoerd, is nog onduidelijk. De Duitse corona-app werkt met de apps van enkele andere Europese lidstaten met een gezamenlijke server. De Nederlandse corona-app is hier nog niet aan gekoppeld. Wanneer dat wel zal gebeuren is nog onbekend. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger