Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse artsenkoepel wil strengere regels voor feesten

Kort nieuws - 18 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Artsenkoepel Marburger Bund pleit voor een pakket aan maatregelen voor feesten en bijeenkomsten, dat voor heel Duitsland moet gelden. Feesten en bijeenkomsten zorgen de afgelopen tijd voor een groot aantal coronabesmettingen in Duitsland.

"Om de besmettingsrisico's ook in de herfst en in de winter te verminderen, moeten de deelstaten het eens worden over uniforme regels voor zowel privé- als openbare feesten", laat voorzitter Susanne Johna van de Marburger Bund weten. Daarbij gaat het om bijeenkomsten als feesten, bruiloften en doopfeesten.

Een maximaal aantal gasten en vaste ventilatieregels zijn de belangrijkste maatregelen die volgens de artsenkoepel op nationaal niveau moeten gelden. Tot nu toe verschillen de maatregelen voor feesten en bijeenkomsten -net als vele andere maatregelen- per deelstaat. Zo zijn in Beieren maximaal honderd gasten toegestaan, terwijl Brandenburg tot wel duizend aanwezigen toestaat. Lees meer over de regels voor bijeenkomsten per deelstaat 

Met name jongeren moeten eraan worden herinnerd besmettingsrisico's uit de weg te gaan, zei Johna in een interview met een Duitse krant. Ze roept jongeren op om Covid-19 niet te onderschatten; een groot aantal mensen heeft nog zeer lang met gevolgen van de ziekte te kampen.

Festiviteiten vormen, samen met terugkerende reizigers, de gevaarlijkste bron van coronabesmettingen, aldus minister van Gezondheid Jens Spahn eerder. De afgelopen weken hebben feesten meerdere malen voor lokale corona-uitbraken gezorgd. Spahn heeft aangegeven opnieuw met de deelstaten te willen onderhandelen over regels voor bijeenkomsten. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

De provincies Utrecht en Noord- en Zuid-Holland zijn voor Duitsland risicogebied. Lees meer over de Duitse coronaregels

Lees meer

De corona-rebel

De corona-rebel

Wie loopt er mee bij de coronaprotesten in Berlijn? Columnist Merlijn Schoonenboom aanschouwt het en moet onwillekeurig aan zijn tandarts denken.

Lees meer

Nederland-Duitsland: Vijf verschillen in corona-aanpak

Nederland-Duitsland: Vijf verschillen in corona-aanpak

Tussen het Duitse en het Nederlandse corona-beleid zijn een aantal opvallende verschillen.

Lees meer

Zes maanden corona in Duitsland: een overzicht

Zes maanden corona in Duitsland: een overzicht

Wat begon met een corona-besmetting in Beieren, groeide uit tot een epidemie die zich over heel Duitsland verspreidde.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger