Duitslandweb logo Duitslandweb

Berlijn verbiedt protest tegen coronamaatregelen

Kort nieuws - 27 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De stad Berlijn heeft een demonstratie verboden van tegenstanders van de coronamaatregelen, aanstaande zaterdag. Dat besluit maakt veel discussie los.

Het stadsbestuur vindt het met het stijgende aantal besmettingen in Berlijn en in Duitsland niet verantwoord om de demonstratie te laten doorgaan. De organisatoren, de beweging Querdenken 711 uit Stuttgart, heeft 22.000 demonstranten aangemeld. Volgens deelstaatminister Andreas Geisel (SPD) is te verwachten dat deze demonstranten zich bewust niet aan afstandsregels en mondkapjesplicht houden. Dat was bij het vorige protest begin augustus namelijk ook het geval; demonstranten droegen veelal geen mondkapjes en hielden geen afstand. Geisel laat de infectiebescherming prevaleren boven het demonstratierecht.

De organisatoren en de andere bewegingen die hadden opgeroepen tot de demonstratie, zien met het besluit bevestigd dat het stadsbestuur geen protesten tegen haar beleid duldt. Ze proberen met een kort geding alsnog toestemming te krijgen. Ook zijn er volgens de politie ongeveer 1000 nieuwe demonstraties aangemeld.

Behalve het initiatief Querdenken, riep ook de extreemrechtse Identitäre Bewegung en de extreemrechtse AfD' er Björn Höcke op tot het protest. Lees meer bij Tagesschau en over de discussie bij Deutschlandfunk Kultur

Overigens is ook de demonstratie in de Hessische stad Hanau die aanstaande zaterdag was gepland, door het stadsbestuur verboden. De organisatoren wilden de negen mensen gedenken die in februari zijn doodgeschoten door een 43-jarige racist. Lees meer bij Zeit Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger