Duitslandweb logo Duitslandweb

Demonstratie Berlijn eindigt grimmig

Kort nieuws - 30 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De demonstraties tegen de Duitse corona-maatregelen zaterdag in Berlijn zijn in de avond uitgemond in een bestorming van de Rijksdag door demonstranten met extreemrechtse vlaggen.

De politie en het stadsbestuur van Berlijn hadden de demonstratie willen verbieden, maar haalden ook in hoger beroep bakzeil bij de rechter. De politie vreesde dat afstandsregels en mondkapjesplicht niet zouden worden nagevolgd. Die vrees werd bewaarheid en de politie heeft de demonstratie in de middag ontbonden.

Volgens de politie waren ongeveer 38.000 demonstranten op de been. Volgens correspondent Sterre Lindhout van de Volkskrant betrof het een rijkgeschakeerd gezelschap. Behalve de organisatoren, de Initiative Querdenken 711, hadden verschillende extreemrechtse groepen tot het protest opgeroepen en deze groepen waren ook zichtbaar aanwezig.

's Avonds wist een groep door de afzetting bij de Rijksdag te breken, waardoor demonstranten met de door extreemrechts gebruikte Reichsflaggen de trappen van de Rijksdag bestormden. Op deze beelden is zondag met ontzetting gereageerd. President Steinmeier sprak van een 'onverdraaglijke aanval op het het hart van onze democratie'. De organisatoren, Initiative Querdenken 711, hebben zich van de bestorming gedistantieerd. Lees meer bij de Volkskrant en bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger