Duitslandweb logo Duitslandweb

Veel arrestaties bij verboden coronademonstratie in Berlijn

Kort nieuws - 2 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Berlijnse politie heeft zondag ongeveer 600 mensen gearresteerd die deelnamen aan een illegale demonstratie tegen de coronamaatregelen. Ondanks een verbod gingen ruim 5000 mensen op verschillende plekken in de stad de straat op. Veel van hen hangen de Querdenken-beweging aan.

Meer dan tweeduizend politieagenten waren op de been om de demonstratie te beëindigen. Op sommige plaatsen werd de stemming agressief en zijn agenten aangevallen. De opgepakte demonstranten hangt een boete van duizend euro boven het hoofd voor het deelnemen aan een verboden bijeenkomst. Maandagochtend werd bekend dat een van de arrestanten in het ziekenhuis is overleden. Hij zakte volgens de politie zondag in elkaar toen zijn persoonsgegevens werden gecontroleerd. 

De Berlijnse autoriteiten hebben nog drie demonstraties tegen het coronabeleid voor vandaag (maandag) verboden. Het gaat om protesten waarvoor 10.000 mensen zich hadden aangemeld. 

De Querdenken-beweging trekt veel verschillende soorten mensen aan, onder wie rechts-extremisten, complotdenkers en antivaccinatie-activisten. Sinds april worden personen en groepen uit de Querdenken-beweging officieel in de gaten houden door de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst Verfassungsschutz. Lees meer bij RBB24

Reacties

ria schouren - 3 augustus 2021 19:45

Ton ik moet je gelijk geven. Het wordt steeds erger.

Reageer
Ton van de Noort - 3 augustus 2021 12:20

Dit artikel zou niet misstaan hebben in de DDR-tijd. Pure propaganda. Moeten we nu aannemen dat demonstreren tegen overheidsbeleid, dat meer en meer gericht is op dwang tot verplichte vaccinatie, of anders maatschappelijke beperkingen aanvaarden, on-Duits is? Dat zich uitspreken tegen het officiële standpunt van mevrouw Merkel gezien moet worden als een overtreding? U demoniseert meteen maar even een groot gedeelte van de Duitse bevolking. Wat een trieste vertoning!

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken wordt voor volwassenen legaal in Duitsland. Vanaf 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger