Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel kondigt nieuwe coronamaatregelen aan

Kort nieuws - 27 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Wie in Duitsland in het OV of in winkels weigert een mondkapje te dragen, krijgt binnenkort een boete van minstens 50 euro. De bondsregering en de deelstaten hebben dit met elkaar afgesproken, kondigde kanselier Merkel donderdagmiddag tijdens een persconferentie aan. Nu nog verschillen de sancties per deelstaat.

Kanselier Merkel heeft donderdag overlegd met de deelstaten over strengere maatregelen nu het aantal nieuwe besmettingen met Covid-19 weer stijgt. Ook de teststrategie wordt aangepast vanaf oktober. Reizigers uit risicogebieden moeten in principe twee weken in quarantaine. Ze kunnen die quarantaine verkorten door een coronatest, maar dan kan pas na vijf dagen. Reizigers die niet uit risicogebieden komen, worden alleen nog getest als ze symptomen hebben. Dat de criteria voor testen strenger worden, komt omdat het aantal tests de afgelopen weken sterk is gestegen en de testcapaciteit nauwelijks nog toereikend is. De verplichte quarantaine wordt sterker gecontroleerd. De regering laat wel onderzoeken of de periode van twee weken kan worden verkort.

Wie in quarantaine moet, krijgt een vergoeding voor de inkomensderving, maar Merkel kondigde aan dat die vergoeding na 1 oktober niet meer wordt verstrekt aan reizigers die willens en wetens in risicogebied zijn gereisd terwijl dat niet strikt noodzakelijk was.

Merkel kondigde tijdens de persconferentie ook aan dat grote evenementen, waar moeilijk afstand kan worden gehouden en geen registratie en contactvervolging mogelijk is, dit jaar niet meer worden toegestaan. Voor het betaald voetbal moet een werkgroep een plan maken. Kerstmarkten kunnen mogelijk in aangepaste vorm nog wel plaats vinden. Mogelijke aanpassingen zijn: ticketverkoop, een afgezet terrein en een alcoholverbod. Lees meer bij Frankfurter Allgemeine Zeitung

De cijfers zijn te vroeg te hoog, zei de Beierse minister-president Söder tijdens de persconferentie met Merkel. Met de herfst voor de deur moeten de nieuwe infecties worden teruggedrongen, omdat in de herfst sowieso meer infecties worden verwacht.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Nederland geldt als hoogrisicogebied. Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

Duitsland vaccineert alleen jongeren in risicogroepen

Duitsland vaccineert alleen jongeren in risicogroepen

Anders dan in Nederland, geldt in Duitsland geen advies om alle jongeren tegen corona te vaccineren.

Lees meer

De vertrekhal

De vertrekhal

Merlijn Schoonenboom laat zich in Berlijn vaccineren en vraagt zich in de rij af: heeft Duitsland het in de coronacrisis dan toch beter gedaan dan Nederland?

Lees meer

Duitsland langzaam van het slot

Duitsland langzaam van het slot

Duitse deelstaten versoepelen coronamaatregelen nu corona-besmettingen snel afnemen.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger