Logboek: februari 2004
Het wel en wee van de redactie

Achtergrond - 1 februari 2004

Vrijdag 20 februari

Eindelijk is het zover: de eerste bijeenkomst van de gloednieuwe schoolkrantredactie van het MCO! Dames onder elkaar, want de heren Nasreddine en Ray zijn op schoolreis. De schrijfsters Donna, Chelsey, Kim en Lúcia maken kennis met elkaar en samen met meester David worden de eerste plannen gesmeed.
De start van een schoolkrant! Getalenteerde, enthousiaste leerlingen uit verschillende klassen, aanbevolen door de leraren. En als eerste nummer meteen een themanummer. Een speciale openingseditie over Berlijn en de Berlijnse leeftijdsgenoten.
Berlijn. Waar ligt dat eigenlijk? Wat is daar allemaal te zien? Wat gebeurt daar zoal? Waar staat de stad om bekend? De redactie moet concluderen dat ze eigenlijk nog erg weinig weet over de Duitse hoofdstad. Deze conclusie leidt meteen tot een researchopdracht. De jonge journalisten moeten informatie zoeken over Berlijn. Op internet, in boeken en tijdschriften. Voor dit onderzoek mag alles.
Na het vergelijken van de lesroosters wordt besloten iedere woensdagochtend om 8.30 uur samen te komen.

Woensdag 25 februari

8.30 uur. Een leeg lokaal. Waar is iedereen?
9.00 uur. Donna komt binnen met een prachtig werkstuk over Berlijn, over de geografie, de bevolking, de taal en de geschiedenis. De teksten zijn aangevuld met mooie plaatjes van de stad. Meester David staat door de sneeuw in de file en van de andere redactieleden ontbreekt ieder spoor… Is het toch wat te vroeg voor de redactieleden?

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger