Logboek: mei 2004
Het wel en wee van de redactie

Achtergrond - 1 mei 2004

Maandag 10 mei

Eindelijk is het zover. In de trein naar Berlijn gaan de journalisten meteen aan de slag. Ze interviewen de conducteur, de schoonmaakster en een passagier. Nasr neemt foto's en Ismee van het Duitsland Instituut, die toevallig ook in dezelfde trein zit, vertelt de redactie wat over de Berlijnse Muur. Het hotel blijkt prachtig en na het avondeten werken de meiden hun treininterviews uit.

Donderdag 13 mei

De redactie gaat op bezoek bij de Ferdinand-Freiligrath-Oberschule in Kreuzberg. Ze worden hartelijk ontvangen door de scholieren en Herr Walz. Na de kennismaking worden de Amsterdammers in tweetallen rondgeleid door de Berlijners. Ze gaan samen naar de Arena-lessen: naar theater, muziek, beeldhouden, koken en acrobatiek. 's Avonds gaan ze onder leiding van de Italiaanse Cassandra uit eten in een heerlijk Italiaans restaurant.

Vrijdag 14 mei

De zon schijnt! Bij de Brandenburger Tor ontmoet de redactie de Berlijnse leerlingen. Zij laten de redacteuren Berlijn zien. We lopen via de Reichstag, de Gendarmenmarkt, Checkpoint Charlie en een stuk van de Berlijnse Muur naar Potsdamer Platz. 's Middags wordt de redactie ontvangen in de Nederlandse ambassade. Ze krijgen een rondleiding van mevrouw Van Erk door het prachtige gebouw, ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas. Natuurlijk worden er veel aantekeningen gemaakt en prachtige foto's genomen.

Zaterdag 15 mei

Vandaag staat het museum van Checkpoint Charlie op het programma. De redactie leert alles over de Berlijnse Muur en de spectaculaire vluchtpogingen van de Oost-Duitsers. 's Middags splitst de groep zich op voor de winkelwedstrijd. Beide groepjes krijgen 20 euro. Van dit geld moeten ze vijf dingen kopen: iets typisch Berlijns, iets typisch Duits om te eten, iest typisch Nederlands, een foto van een beroemde Duitser en iets voor een feest. De heren nemen foto's. Zie het resultaat straks in de vorm van een fotostrip in de schoolkrant!

Zondag 16 mei

De journalistieke reis zit er op. De koffers worden ingepakt en met de U- en S-Bahn reist de redactie naar station Zoologischer Garten. Tijdens de treinreis wordt er nog wat gewerkt en vooral veel geslapen. Moe maar voldaan komt de redactie terug in Amsterdam.

Maandag 17 mei

Journalist Bert Steinmetz komt naar het MCO om de schoolkrantredactie te interviewen voor Het Parool. De redacteuren vertellen over hun belevenissen in Berlijn. Chelsey ontbreekt helaas, zij is aan het schoolzwemmen.

Dinsdag 18 mei

Er staat een prachtartikel over de schoolkrantredactie in Het Parool. Wat staan de redactieleden mooi op de foto!

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger