Logboek: juni 2004
Het wel en wee van de redactie

Achtergrond - 1 juni 2004

Woensdag 2 juni

De redactie komt bij elkaar in de mediatheek van het MCO. Ook al is er in Berlijn al veel geschreven op de laptop, toch is er nog genoeg te doen. De meiden werken hun Berlijnse aantekeningen uit en de jongens maken een selectie uit de vele foto's.

Woensdag 16 juni

Wederom wordt er in de mediatheek hard doorgewerkt aan de artikelen voor de schoolkrant. Cassandra schrijft een stuk over het bezoek aan de Nederlandse ambassade, Chelsey schrijft over Potsdamer Platz en Herr Walz, Kim over de Gendarmenmarkt en de treinreis en Donna buigt zich over de foto's. De treininterviews worden uitgewerkt en Ray verdiept zich in de vormgeving van de krant. Nasr kiest foto's uit voor de fotostrip over de 20 euro-winkelwedstrijd. Die fotostrip moet wel prachtig worden.

Dinsdag 22 juni

Kim en Cassandra hebben hun stukjes af over de Gendarmenmarkt en de Reichstag. Op de valreep stuurt ook Donna nog haar artikel op over museum Checkpoint Charlie. Alle kopij is binnen!

Woensdag 23 juni

De krant gaat vandaag naar de drukker. We wachten in spanning af!

Woensdag 30 juni

Editie Berlijn is af en prachtig. Hij is gedrukt in een oplage van 5.000 stuks. Vandaag is de presentatie van de krant op het MCO. Voor een groot publiek vol leerlingen en leraren biedt redacteur Chelsey de voorzitter van het stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Martin Verbeet het eerste exemplaar aan. Een mooie afsluiting van een geweldig project. Lees hier het verslag van de presentatie.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger