Vers van de pers
Uitreiking van het eerste exemplaar

Achtergrond - 30 juni 2004

(30 juni 2004) De schoolkrant Editie Berlijn is af. Tijdens de feestelijke presentatie van de krant op het Montessori College Oost is het eerste exemplaar aangeboden aan de voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Oost/Watergraafsmeer, Martin Verbeet.

Het Rode Plein van het Montessori College Oost is voor deze speciale gelegenheid omgetoverd tot een echt theater. De schoolkrant ligt op grote stapels te wachten op haar lezers. De pauze is begonnen en de eerste scholieren en leraren komen binnendruppelen. Op de eerste rij zit natuurlijk de redactie.

Schooldirecteur Hella Kroon krijgt het woord, ze heet iedereen welkom en ze vertelt hoe trots ze is. Trots op haar school en trots op haar leerlingen, die deze prachtige prestatie hebben geleverd. Ze stelt vragen aan de redactie: wat is nou het mooiste van de krant? En wat was het leukste om te doen? Was het moeilijk om Duits te praten? Stadsdeelvoorzitter Martin Verbeet vertelt vervolgens over zijn eigen ervaringen als schoolkrantredacteur en benadrukt hoe bijzonder juist deze speciale editie is. Het is belangrijk om door dit soort projecten in contact te komen met leeftijdsgenoten uit een ander land, zoals Duitsland. Op deze manier leer je elkaar kennen en krijg je begrip voor elkaar.

Redacteur Chelsey biedt Martin Verbeet het eerste exemplaar aan. Hij neemt hem dankbaar in ontvangst en als een echte PvdA-er geeft hij Chelsey een rode roos. Ook de overige redactieleden en de begeleiders meester David en Florianne krijgen prachtige bloemen. En dan is het zover: de kranten mogen worden meegenomen.

Kim en Cassandra gaan de school door met een grote stapel kranten. Overal zitten groepjes leerlingen en leraren te lezen. Het Rode Plein is voor één keer stil. Stil van bewondering.

Klik hier om de schoolkrant Editie Berlijn te downloaden.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger