Duitslandweb logo Duitslandweb

'Merkel bezocht Navalny in ziekenhuis Berlijn'

Kort nieuws - 28 september 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bondskanselier Merkel bracht in het geheim een bezoek aan de Russische oppositieleider Alexej Navalny toen hij nog in het Charité-ziekenhuis in Berlijn lag, dat meldt Der Spiegel. 

Het bezoek van de bondskanselier - dat streng geheim was gehouden - toont eens te meer aan hoe belangrijk de zaak voor haar is, meldt Der Spiegel. Het weekblad noemt Merkels bezoek een teken aan Rusland dat de Duitse regering de zaak niet zal laten rusten.

Alexej Navalny raakte 20 augustus tijdens een binnenlandse vlucht in Rusland onwel en werd opgenomen in een ziekenhuis in Omsk, aan de beademing en in coma. Het Duitse initiatief Cinema for Peace financierde een chartervliegtuig met Duitse artsen om Navalny over te brengen naar Berlijn In het Charité-ziekenhuis constateerden Duitse legerartsen dat Navalny vergiftigd is met het zenuwgif novitsjok. Merkel eiste daarna in krachtige bewoordingen opheldering van Rusland. Ook kondigde ze aan met de EU en de NAVO over gezamenlijke sancties te overleggen.

Vorige week werd Navalny uit het ziekenhuis ontslagen. Rusland ontkent tot op heden alle betrokkenheid bij de vergiftiging van de oppositieleider. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger