Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse wapenexport met een derde gedaald

Kort nieuws - 13 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse wapenexporten zijn in de eerste negen maanden van 2020 met een derde gedaald. Belangrijkste ontvanger van Duits militair materieel is Egypte.

De bondsregering heeft dit jaar tot nu toe wapenexporten ter waarde van 4,13 miljard euro goedgekeurd. Dat is een derde minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Economische Zaken als antwoord op een vraag van de bondsdagfractie van Die Linke. In 2019 exporteerde Duitsland voor een recordbedrag van ruim 8 miljard euro aan wapens.

De belangrijkste ontvanger dit jaar is Egypte, dat voor 585,9 miljoen euro militair materieel uit Duitsland kocht. Daaronder meerdere onderzeeërs van Thyssenkrupp Marine Systems. Wapenexporten aan het Noord-Afrikaanse land zijn omstreden vanwege de mensenrechtensituatie en omdat Egypte onderdeel uitmaakt van de door Saoedi-Arabië geleide oorlogscoalitie in Jemen. Ook hebben Duitse bedrijven wapens aan Libië geleverd. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger