Duitslandweb logo Duitslandweb

Corona in Duitsland: Merkel roept op van reizen en feesten af te zien

Kort nieuws - 19 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
  • In een zaterdag uitgezonden videoboodschap roept kanselier Merkel de Duitsers op om af te zien van reizen en feesten die niet strikt noodzakelijk zijn.
  • In de regio Berchtesgaden in Beieren zijn zoveel nieuwe besmettingen dat het gebied een lockdown krijgt opgelegd.
  • De Duitse corona-waarschuwingsapp werkt sinds maandag samen met de app van Ierland en Italië. In november worden naar verwachting ook de Nederlandse en de Duitse app gekoppeld.

Kanselier Merkel zei in haar videoboodschap dat er zware maanden aan komen. "Hoe de winter wordt, hoe ons kerstfeest wordt, dat wordt beslist in de komende dagen en weken. Dat beslissen wij allen door ons handelen", aldus Merkel. We moeten alles doen zodat het virus zich niet ongecontroleerd verspreidt, maande de kanselier. "Ontmoet minder mensen, buiten en binnen. Blijf thuis, in uw woonplaats. Dat is zwaar, maar het is tijdelijk."

Of bekijk de video op de website van de Duitse regering.

Bondspresident Frank-Walter Steinmeier is zaterdag in quarantaine gegaan omdat een van zijn lijfwachten is besmet met corona. Ook de Duitse minister van Arbeid Hubertus Heil is in quarantaine.

In Delmenhorst in het Noord-Duitse Nedersaksen en in Berchtesgaden in het Zuid-Duitse Beieren stijgt het aantal besmettingen zo snel dat er strikte maatregelen worden opgelegd. De stad Hamburg geldt nu ook als risicogebied volgens Duitse maatstaven. Lees meer in het liveblog van Tagesschau

De Europese Commissie meldde maandag dat de corona-apps van Duitsland, Ierland en Italië nu kunnen samenwerken. De apps krijgen nu ook meldingen binnen van telefoons die een app uit een van de andere landen hebben geinstalleerd. De Nederlandse app werkt op dit moment nog niet samen met de apps van andere landen. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger