Vakbondsleiders

Achtergrond - 1 juli 2003

De vakbonden hebben in Duitsland relatief veel macht. De drie grootste vakbonden zijn IG Metall, Verdi en IG BCE. Alle vakbonden vallen onder de overkoepelende organisatie DGB. De vakbondsleiders zijn grote critici van de hervormingsplannen van de rood-groene bondsregering. Aangezien velen van hen lid zijn van de SPD, proberen ze binnen de partij hun invloed te laten gelden.

Michael Sommer (DGB)

Naast IG Metall, Verdi en IG BCE vallen nog vijf leiding van Klaus Wiesehügel. Onderwijzend en academisch personeel krijgt steun van de Gewerkschaft Erziehung und Wissenschaft (GEW). Eva-Maria Stange is voorzitter van deze vakbeweging. De horecavakbond in Duitsland is de Gewerkschaft Nahrung-Genuss-Gaststätten en wordt geleid door Franz-Josef Möllenberg.

Reacties

Ruud Lips (Cateringmedewerker) - 18 januari 2020 12:15

KLM catering is op Schiphol bezig met stakingen. Het Europese recht is hierop van toepassing (SEH), maar Schiphol heeft dmv het 'veiligheidsoverleg' veel macht om stakingen (deels) te laten verbieden. KLM en KLM cateringservices (KCS) maken hier handig gebruik en misbruik van door de voorzieningenrechter zover te krijgen dat de stakers toch verplicht worden om de intercontinentale vluchten te voorzien van eten etc. Daardoor is ons stakingsrecht heel betrekkelijk. Hoe zit dat in Duitsland?

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger