Actuele artikelen op het Duitslandweb

Achtergrond - 12 juli 2003

Komt Gerster zijn tweede belofte wel na? 
De hervorming van de Bundesanstalt für Arbeit  
(11 juli 2003) Volgens voorzitter Florian Gerster zal de geplande hervorming van de Bundesanstalt für Arbeit leiden tot een daling van de werkloosheid in Duitsland. Ruim een jaar geleden deed hij een soortgelijke uitspraak. Zal hij zijn belofte ditmaal wel nakomen?
Lees verder >>

Duitse staat moet zich terugtrekken uit de markt 
Geduld is schone zaak voor Oost-Duitsland
  
(10 juli 2002) Dat het met de Duitse economie niet goed gaat, is inmiddels al lang geen nieuws meer. De Hiobsbotschaften, de slechte berichten, volgen elkaar sneller op dan de krant gedrukt kan worden. De minister van Financiën zit cijfers tellend achter zijn bureau, Schröder heeft wel nieuwe plannen, maar het duurt misschien nog tot 2010 voordat zij daadwerkelijk vruchten gaan afwerpen. Het gat in de Duitse staatskas wordt met de plannen voor een vervroegde belastingverlaging, die zondag zijn gepresenteerd, zelfs opnieuw groter.
Lees verder >>
 
Belastingverlaging bij begrotingstekort
Is Schröder gek geworden?
(7 juli 2003) Onze oosterburen gaan de belastingen verlagen. Dat maakte de bondskanselier vorige week zondag in Neuhardenberg bekend. De lastenverlichting moet er voor zorgen dat de bevolking van Duitsland meer gaat uitgeven. Aan de andere kant is het financieringstekort al hoger dan de maximaal toegestane drie procent. Is Schröder een briljant visionair of is hij gek geworden?
Lees verder >>

Omdat de strijd om economische hervormingen bijna dagelijks wordt gevoerd, verschijnen er regelmatig actuele artikelen over dit thema in andere rubrieken op het Duitslandweb. Via deze pagina brengen we u hiervan op de hoogte door middel van een korte samenvatting en een link naar het betreffende artikel.

Meedoen of blokkeren?
CDU/CSU verdeeld over geplande belastingverlaging

Lees verder >>

Aanval op de Duitse verzorgingsstaat
Meinhard Miegels 'deformierte Gesellschaft'
SPD-congres neemt Agenda 2010 aan
Machtswoord Schröder blijkt vooralsnog effectief
Chronisch ziek....?
De hervorming van de Duitse gezondheidszorgKeizer zonder kleren?
Schröder spreekt machtswoord uit binnen SPD

Lees verder >>

SPD-congres neemt Agenda 2010 aan
Machtswoord Schröder blijkt vooralsnog effectief
(2 juni 2003) Een ruime meerderheid van de afgevaardigden heeft tijdens de Sonderparteitag van de SPD ingestemd met de Reformagenda 2010 van bondskanselier Schröder. Het resultaat markeert een belangrijke stap voor de regering van SPD en Die Grünen op weg naar een hervorming van de arbeidsmarkt en de verzorgingsstaat. De vraag is echter over hoeveel krediet Schröder nog beschikt bij zijn parlementaire achterban.
Lees verder >>

Chronisch ziek....?
De hervorming van de Duitse gezondheidszorg

(5 mei 2003) De regering-Schröder staat voor de zware opgave om de Duitse gezondheidszorg ingrijpend te hervormen. De kosten voor de zorg dreigen namelijk onbeheersbaar te worden. De regering zal haar plannen medio mei presenteren.
Lees verder >>

Keizer zonder kleren?
Schröder spreekt machtswoord uit binnen SPD

(17 april 2003) Terwijl de lucht boven Bagdad inmiddels lijkt te zijn opgeklaard, dreigen zich de komende weken donkere wolken samen te pakken boven het hoofd van Gerhard Schröder. De bondskanselier heeft zijn aanblijven afhankelijk gemaakt van de steun van zijn eigen partij voor de hervormingsplannen van de rood-groene regering. Met dit machtswoord hoopt Schröder zijn linkse critici binnen de SPD in het gareel te kunnen brengen. Een harde confrontatie ligt echter op de loer.
Lees verder >>

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger