Analyse
Bewegingen aan het verkiezingsfront

Achtergrond - 14 september 2006

Elke vier weken analyseert Klaus Max Smolka, de analyticus van het Duitslandweb, de verkiezinngspeilingen en houdt u op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen aan het verkiezingsfront. Deze analyses zijn te vinden in de rubriek ACTUEEL/Uitgelicht. Hieronder vindt u een overzicht van de reeds gepubliceerde analyses, inclusief verwijzingen.

Nek-aan-nek-race kandidaten
6 september 2002
De overstromingsramp heeft niet alleen massa's water door de steden in Noord-, Oost- en Zuid-Duitsland gespoeld - slechts enkele weken voor de verkiezingen heeft deze ook bondspresident Schröder in de enquêtes weer naar boven doen drijven.
Lees verder >>

Schröders sombere perspectief
1 augustus 2002
Het WK voetbal is voorbij en zoals verwacht zijn in het land, na een korte periode waarin de stemming goed was, weer serieuze tijden aangebroken. Voor de regerende coalitie van SPD en Groenen ziet het er voor de verkiezingen van 22 september steeds slechter uit. Zoals altijd moet je je door opiniepeilingen niet laten verleiden tot voorbarige conclusies. Zoals altijd geldt: "A week is a long time in politics". Onverwachte gebeurtenissen kunnen de mening van kiezers op korte termijn sterk beïnvloeden. Nederlanders weten dat als geen ander. Wie had enkele weken voor de verkiezingen verwacht, dat het CDA zo'n grote winst zou behalen?
Lees verder >>

Wordt kansloze kanselier toch nog winnaar?
4 juli 2002
Heeft voetballen invloed op verkiezingen? Een paar weken geleden leek dat nog op een grap. In de eerste plaats omdat sport niets met politiek te maken heeft, toch? En ten tweede omdat de kansen op succes van het Duitse nationale elftal bij het wereldkampioenschap er net zo uitzagen als de stemming bij de kiezers, namelijk slecht. Hoe zou het voetballen daarin verandering kunnen brengen?
Lees verder >>

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger