Duitslandweb logo Duitslandweb

Rutte en Laschet overleggen over samenwerking

Kort nieuws - 1 december 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Nederlandse premier Mark Rutte en de deelstaatpremier van de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen Armin Laschet bespreken donderdag hoe ze nog beter kunnen samenwerken. De regeringsconsultaties tussen Nederland en Noordrijn-Westfalen zijn dit jaar niet fysiek maar digitaal.

De beide premiers zouden elkaar eigenlijk al vorige week spreken, maar die afspraak moest worden verzet. Wel hebben vorige week verschillende ministers al met elkaar gesproken. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid maakte afspraken over een nieuwe Duits-Nederlandse politie-eenheid en minister Van Nieuwenhuizen kondigde aan dat Nederland 10 miljoen beschikbaar stelt om de spoorverbinding tussen Emmen en Rheine nieuw leven in te blazen door een trein van Coevorden naar Rheine mogelijk te maken.

Ook de ministers van Onderwijs, Sociale Zaken en Handel hebben gesprekken gevoerd. Na het gesprek tussen Rutte en Laschet donderdag volgt een gezamenlijke slotverklaring met een vooruitblik op de samenwerking tussen Nederland en Noordrijn-Westfalen in de komende periode.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederlands-Duitse samenwerking':

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning Willem-Alexander bezocht Noordrijn-Westfalen om de waterstof-samenwerking aan te zwengelen.


Lees meer

Duitsland als vluchtheuvel

Duitsland als vluchtheuvel

Wat als Nederlanders op de vlucht voor het water massaal aankloppen in Duitsland? Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een (Duitse) voorstelling over.


Lees meer

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

De Duitse kanselier Scholz en enkele van zijn ministers halen vandaag in Rotterdam de banden aan met de Nederlandse regering.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger