Duitslandweb logo Duitslandweb

Na Beieren gaat ook Saksen in strengere lockdown

Kort nieuws - 9 december 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Saksen gaat vanaf 14 december in een strengere lockdown. Dat heeft minister-president Kretschmer (CDU) dinsdag aangekondigd. Beieren kondigde een zo'n lockdown zondag al aan.

Saksen telde dinsdag 319 nieuwe infecties per 100.000 inwoners in zeven dagen en heeft daarmee de hoogste besmettingscijfers van Duitsland. Daarom wil Kretschmer vanaf 14 december alle scholen, crèches en winkels die geen noodzakelijke levensmiddelen verkopen, sluiten. Er komt een alcoholverbod voor publieke ruimtes; in verpleeghuizen moeten bezoekers een sneltest doen en een mondkapje dragen; en sport in gesloten ruimtes wordt verboden. Mogelijk komen er ook verdere contactbeperkingen en een avondklok. De strengere lockdown moet in ieder geval tot 10 januari gelden. 

Kretschmer verwees naar de "extreem gevaarlijke situatie" in ziekenhuizen. In sommige ziekenhuizen zijn geen IC-bedden meer vrij, zei hij. De deelstaat werkt een plan voor de lockdown uit in overleg met het parlement, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. De Saksische regering moet het plan vrijdag goedkeuren, zodat de lockdown maandag in kan gaan.

Ook andere deelstaten nemen strengere maatregelen. Beieren kondigde zondag al een lockdown aan, Rijnland-Palts wil direct na kerst strengere regels invoeren. Lees meer bij Die Welt en tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger