Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland verlengt lockdown tot 15 februari

Kort nieuws - 19 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering heeft met de deelstaten afgesproken dat de huidige lockdown wordt verlengd tot en met zondag 14 februari. Werkgevers moeten thuiswerken faciliteren waar mogelijk.

In het openbaar vervoer en in winkels worden chirurgische mondkapjes of FFP2- of N95-maskers verplicht. "Wordt het virus gevaarlijker, moet het masker beter worden. Heel simpel", zei de minister-president van Beieren, Markus Söder, daarover. In Beieren zijn de medische mondkapjes of FFP2-maskers al sinds deze week verplicht in het ov en in winkels.

De werkgevers moeten meer personeel laten thuiswerken dan nu het geval is. Daarvoor willen de regering en de deelstaten voor 15 maart een speciale regeling invoeren, die werkgevers verplicht om personeel thuis te laten werken als dat kan. Dat kan ook worden gecontroleerd, kondigde minister van Arbeid Hubertus Heil aan. Een werkgever moet dan duidelijk kunnen maken waarom bepaalde werknemers niet vanuit huis kunnen werken.

Scholen en kinderopvang blijven grotendeels dicht, de aanwezigheidsplicht vervalt. In sommige deelstaten betekent dit dat de scholen helemaal dicht zijn, in andere deelstaten worden ouders opgeroepen hun kind thuis te houden. Hoe het na 14 februari verder moet met de scholen, is nu nog niet duidelijk. Lees meer bij Tagesschau en bij Der Spiegel

Een algemene avondklok (Ausgangssperre) komt er in Duitsland niet. Wel is eerder al afgesproken dat een avondklok kan worden ingevoerd in regio's waar de besmettingen erg hoog zijn. Dat is ook al in meerdere deelstaten en regio's gebeurd. Lees meer in de Faktenfinder van Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Nederland geldt als hoogrisicogebied. Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

Duitsland vaccineert alleen jongeren in risicogroepen

Duitsland vaccineert alleen jongeren in risicogroepen

Anders dan in Nederland, geldt in Duitsland geen advies om alle jongeren tegen corona te vaccineren.

Lees meer

De vertrekhal

De vertrekhal

Merlijn Schoonenboom laat zich in Berlijn vaccineren en vraagt zich in de rij af: heeft Duitsland het in de coronacrisis dan toch beter gedaan dan Nederland?

Lees meer

Duitsland langzaam van het slot

Duitsland langzaam van het slot

Duitse deelstaten versoepelen coronamaatregelen nu corona-besmettingen snel afnemen.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger