Duitslandweb logo Duitslandweb

Enkele deelstaten scherpen coronamaatregelen aan

Kort nieuws - 16 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Bondsdag heeft vrijdag gedebatteerd over het aanpassen van de infectieziektenwet zodat de regering aan de 'noodrem' kan trekken als het aantal besmettingen te hoog oploopt. Enkele deelstaten willen niet op die 'Bundesnotbremse' wachten en hebben zelf nieuwe corona-maatregelen afgekondigd. 

In Mecklenburg-Voorpommeren, in het noordoosten van Duitsland, gaan maandag scholen, kinderopvang, winkels en musea weer dicht. Mensen mogen nog maar 1 persoon buiten hun eigen huishouden ontmoeten. Ook Baden-Württemberg voert de strengere regels die straks door de bondsregering kunnen worden opgelegd, alvast in. De stad Keulen voerde vrijdag per direct een avondklok in, tussen 21 en 5 uur. Deze Ausgangssperre gaat vrijdag om middernacht in.

Van de maatregelen die de bondsregering straks aan de deelstaten wil kunnen opleggen, stuit vooral de avondklok op verzet. De SPD in de Bondsdag wilde het wetsvoorstel op dat punt nog aanpassen, zodat mensen bijvoorbeeld nog wel kunnen wandelen of sporten in de avond, maar kanselier Merkel hield voet bij stuk. Uit de ziekenhuizen klinkt de ene noodkreet na de andere, wie zijn wij om dat te negeren, vroeg Merkel de parlementariërs.

Een andere maatregel die de regering straks kan opleggen, is het sluiten van de scholen als het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen boven de 200 komt. De Groenen gaat dit niet ver genoeg, die vinden dat scholen al bij lagere besmettingscijfers moeten worden gesloten, zei fractievoorzitter Göring-Eckardt. Lees meer bij Tagesschau 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger