Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse lockdown waarschijnlijk verlengd

Kort nieuws - 4 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De lockdown in Duitsland, die tot 10 januari van kracht is, wordt hoogstwaarschijnlijk verlengd. Volgens boulevardkrant Bild zijn bondsregering en deelstaten het eens over een verlenging tot 31 januari.

Deze maandag raadplegen de minister-presidenten van de deelstaten en leden van de bondsregering  nog enkele experts, maar de meeste deelstaten hebben zich al voor een verlenging uitgesproken. De besmettingscijfers zijn volgens de deelstaatpremiers nog te hoog om aan versoepelingen te kunnen denken. Dinsdag is het zogenoemde Bund-Länder-overleg tussen regering en deelstaten, waar over de verlenging van de lockdown wordt beslist.

De deelstaatministers van onderwijs overleggen deze maandag over een strategie voor het openen van de scholen en kinderdagverblijven. Sommige deelstaten willen de scholen nog dicht laten, anderen willen dat de scholen weer opengaan, met kleinere groepen en gedeeltelijk thuisonderwijs. Lees meer bij Tagesschau

Het Robert Koch Institut meldde maandag 9847 nieuwe besmettingen met Sars-Cov2 en 302 corona-gerelateerde sterfgevallen binnen 24 uur. Een vergelijking van de cijfers is lastig, geeft het RKI aan, omdat rond de feestdagen minder is getest en minder uitslagen zijn doorgegeven aan het RKI.

De regionale verschillen zijn groot. Waar in Saksen 323 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners per 7 dagen zijn, zijn in Sleeswijk-Holstein slechts 78,2 besmettingen per 100.000 inwoners per 7 dagen. Voor heel Duitsland is deze 7-Tage-Inzidenz maandag 139,4. Zie ook het dashboard van het RKI en Zeit.de

Tags: lockdown

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger