Duitslandweb logo Duitslandweb

Deelstaten morrelen aan lockdown-afspraken

Kort nieuws - 8 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Maandag spraken de bondsregering en de deelstaten een nog striktere lockdown af, tot 31 januari. Maar in de dagen erna kondigden deelstaten aan van de afspraken af te wijken. De een wil de scholen eerder openen, de ander wil onder de afspraak uit om niet verder dan 15 kilometer buiten de eigen woonplaats te komen in gebieden met veel besmettingen.

Donderdag maande het Kanzleramt, het ministerie van Merkel, de deelstaten om zich aan de afspraken te houden. Anders dreigt een nog langere en nog strengere lockdown, aldus Helge Braun, hoofd van de kanselarij in een interview met Reuters.

De deelstaten moeten de afspraken met de bondsregering voor 11 januari omzetten in eigen deelstaatverordeningen. In Hamburg gaan de nieuwe afspraken vandaag al in. Ook Beieren heeft alle afspraken overgenomen, en heeft besloten de carnavalsvakantie te laten vervallen. Baden-Württemberg en Nedersaksen hebben aangekondigd de beperking van de bewegingsvrijheid in hun deelstaat niet in te voeren. Hessen wil de regel dat mensen maar 15 kilometer buiten hun woonplaats mogen, alleen laten gelden voor vrijetijdsactiviteiten. En Sleeswijk-Holstein wil de contactbeperkingen - een huishouden mag slechts met 1 persoon uit een ander huishouden samenkomen - niet laten gelden voor kinderen onder de 15 jaar en voor mensen die een familielid verzorgen. Lees meer bij Tagesschau

Het Robert Koch Institut meldde vrijdag 1188 sterfgevallen onder coronapatiënten, het hoogste aantal tot nu toe. Volgens het RKI werden in de afgelopen 24 uur 31.849 positief getest. De cijfers zijn momenteel nog niet goed vergelijkbaar, aldus het RKI, omdat tijdens de feestdagen veel minder is getest en ook minder gegevens zijn doorgegeven aan het RKI. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Nederland wordt weer hoogrisicogebied. Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

Duitsland vaccineert alleen jongeren in risicogroepen

Duitsland vaccineert alleen jongeren in risicogroepen

Anders dan in Nederland, geldt in Duitsland geen advies om alle jongeren tegen corona te vaccineren.

Lees meer

De vertrekhal

De vertrekhal

Merlijn Schoonenboom laat zich in Berlijn vaccineren en vraagt zich in de rij af: heeft Duitsland het in de coronacrisis dan toch beter gedaan dan Nederland?

Lees meer

Duitsland langzaam van het slot

Duitsland langzaam van het slot

Duitse deelstaten versoepelen coronamaatregelen nu corona-besmettingen snel afnemen.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger