Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse deelstaten overleggen over verlengen lockdown

Kort nieuws - 22 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In Duitsland loopt het aantal nieuwe coronabesmettingen sterk op en ook het aantal patiënten op de intensive care neemt weer toe. Vandaag overlegt de regering met de deelstaten over nieuwe maatregelen. De regering wil de huidige lockdown verlengen tot en met 18 april. 

De vereniging van IC- en SEH-artsen waarschuwt dat op dit moment net zoveel Covid-patiënten op de intensive care liggen als een jaar geleden, tijdens de eerste golf. Ze vrezen een sterke toename in de komende weken.

Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen is gestegen naar 107,3 volgens het Robert Koch Institut. Het reproductiegetal, de R-waarde, is in Duitsland gestegen naar 1,22 (7-daags gemiddelde).

Tijdens het vorige overleg tussen de regering en de deelstaten werd afgesproken dat de deelstaten voorzichtig kunnen versoepelen, als het aantal besmettingen niet te hoog oploopt. Nu trekt de regering aan de noodrem en overweegt zelfs nog strengere maatregelen.

De deelstaten en de regering zullen ook spreken over de paasvakantie. In Duitsland zijn toeristische overnachtingen momenteel niet toegestaan, anders dan in Nederland zijn ook vakantiehuisjes gesloten. Enkele deelstaten willen dit soort contactarme, zelfvoorzienende overnachtingsmogelijkheden wel weer toestaan.

Het openhouden van de scholen is een ander strijdpunt. De deelstaatministers van Onderwijs willen de scholen en opvang openhouden, ook bij hoge besmettingscijfers, maar de lerarenvakbond Deutscher Lehrerverband vind dat onverantwoord zolang niet overal voldoende sneltests kunnen worden afgenomen en de docenten niet worden gevaccineerd. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de Duitse en Nederlandse reisregels

Lees meer

De vertrekhal

De vertrekhal

Merlijn Schoonenboom laat zich in Berlijn vaccineren en vraagt zich in de rij af: heeft Duitsland het in de coronacrisis dan toch beter gedaan dan Nederland?

Lees meer

Duitsland langzaam van het slot

Duitsland langzaam van het slot

Duitse deelstaten versoepelen coronamaatregelen nu corona-besmettingen snel afnemen.

Lees meer

De sneltest

De sneltest

De wekelijkse corona-sneltest lijkt wel een absurdistische kunstperformance. Column van Merlijn Schoonenboom.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger