Duitslandweb logo Duitslandweb

Verontwaardiging over plan Saarland om uit lockdown te gaan

Kort nieuws - 29 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse deelstaat Saarland wil direct na Pasen de coronamaatregelen flink versoepelen. Met een negatieve coronatest moet een bezoek aan het theater, bioscoop of sportschool dan weer mogelijk worden. De plannen voor het experiment stuiten midden in de derde coronagolf op kritiek.

Bondskanselier Merkel uitte zondagavond in de Duitse talkshow 'Anne Will' scherpe kritiek op het idee van minister-president van Saarland Tobias Hans (CDU). Het is volgens haar niet het moment om zoiets te overwegen, aangezien het aantal coronabesmettingen in Duitsland stijgt. Testen is een instrument om coronacijfers te laten dalen, niet om te versoepelen, aldus Merkel.

De artsenvereniging Marburger Bund heeft ook verontwaardigd gereageerd. De derde golf is in volle gang, liet voorzitter Susanne Johna weten. Het besmettingscijfer is weliswaar laag in Saarland, maar het is volgens Johna volledig onduidelijk hoe de deelstaat wil voorkomen dat mensen uit andere regio's vanwege de versoepelingen naar Saarland komen.

Saarland wil met veel testen op 6 april weer geleidelijk opengaan. Als de eerste resultaten succesvol zijn, moeten vanaf 18 april meer versoepelingen volgen. Hans benadrukte dat de versoepelingen mensen moeten stimuleren een coronatest te doen, waardoor besmettingsgevallen snel ontdekt kunnen worden.

In enkele andere Duitse steden lopen al soortgelijke experimenten, zoals in Tübingen (Baden-Württemberg). Daar kunnen mensen gratis een coronatest doen. Bij een negatieve uitslag is een bezoek aan een museum, drankje op het terras of shoppen weer toegestaan. Lees meer bij Tagesspiegel en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Nederland wordt weer hoogrisicogebied. Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

Duitsland vaccineert alleen jongeren in risicogroepen

Duitsland vaccineert alleen jongeren in risicogroepen

Anders dan in Nederland, geldt in Duitsland geen advies om alle jongeren tegen corona te vaccineren.

Lees meer

De vertrekhal

De vertrekhal

Merlijn Schoonenboom laat zich in Berlijn vaccineren en vraagt zich in de rij af: heeft Duitsland het in de coronacrisis dan toch beter gedaan dan Nederland?

Lees meer

Duitsland langzaam van het slot

Duitsland langzaam van het slot

Duitse deelstaten versoepelen coronamaatregelen nu corona-besmettingen snel afnemen.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger