Duitslandweb logo Duitslandweb

Verontwaardiging over plan Saarland om uit lockdown te gaan

Kort nieuws - 29 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse deelstaat Saarland wil direct na Pasen de coronamaatregelen flink versoepelen. Met een negatieve coronatest moet een bezoek aan het theater, bioscoop of sportschool dan weer mogelijk worden. De plannen voor het experiment stuiten midden in de derde coronagolf op kritiek.

Bondskanselier Merkel uitte zondagavond in de Duitse talkshow 'Anne Will' scherpe kritiek op het idee van minister-president van Saarland Tobias Hans (CDU). Het is volgens haar niet het moment om zoiets te overwegen, aangezien het aantal coronabesmettingen in Duitsland stijgt. Testen is een instrument om coronacijfers te laten dalen, niet om te versoepelen, aldus Merkel.

De artsenvereniging Marburger Bund heeft ook verontwaardigd gereageerd. De derde golf is in volle gang, liet voorzitter Susanne Johna weten. Het besmettingscijfer is weliswaar laag in Saarland, maar het is volgens Johna volledig onduidelijk hoe de deelstaat wil voorkomen dat mensen uit andere regio's vanwege de versoepelingen naar Saarland komen.

Saarland wil met veel testen op 6 april weer geleidelijk opengaan. Als de eerste resultaten succesvol zijn, moeten vanaf 18 april meer versoepelingen volgen. Hans benadrukte dat de versoepelingen mensen moeten stimuleren een coronatest te doen, waardoor besmettingsgevallen snel ontdekt kunnen worden.

In enkele andere Duitse steden lopen al soortgelijke experimenten, zoals in Tübingen (Baden-Württemberg). Daar kunnen mensen gratis een coronatest doen. Bij een negatieve uitslag is een bezoek aan een museum, drankje op het terras of shoppen weer toegestaan. Lees meer bij Tagesspiegel en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger