Duitslandweb logo Duitslandweb

'Merkel belde met Poetin over Russisch vaccin'

Kort nieuws - 6 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Merkel heeft afgelopen dinsdag met de Russische president Vladimir Poetin getelefoneerd, meldden regeringswoordvoerders van beide landen. Volgens de Süddeutsche Zeitung spraken Merkel en Poetin over een mogelijke samenwerking bij de productie van het Russische vaccin Sputnik V.

Rusland ontwikkelde een eigen vaccin, Sputnik V, dat inmiddels ook door andere landen is gekocht. Vanwege de tekortschietende wetenschappelijke documentatie waren westerse wetenschappers aanvankelijk sceptisch, maar inmiddels zijn er onderzoeken die op een hoge werkzaamheid van het Russische vaccin duiden.

Poetin bracht onlangs naar buiten dat Rusland te weinig capaciteit heeft om het vaccin in grote hoeveelheden te produceren. Daarom zou de Russische president nu op zoek zijn naar extra productiemogelijkheden in het buitenland, waaronder ook in Duitsland. Volgens de Süddeutsche Zeitung is het niet zo dat Duitsland zelf eventueel Russische vaccins wil kopen. Eerder spraken Merkel en Poetin in december al per telefoon over een mogelijke samenwerking bij de productie van het vaccin Sputnik V. Lees meer bij de Süddeutsche Zeitung

De twee telefoongesprekken betekenden het eerste officieel bevestigde contact tussen Merkel en Poetin sinds de vergiftiging van Alexej Navalny. Nadat de Russische oppositieleider in september werd vergiftigd en in Berlijn werd behandeld, raakten de Duits-Russische verhoudingen flink bekoeld. 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger