Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel: Crèches en scholen kunnen nog niet open

Kort nieuws - 1 februari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Crèches en scholen in Duitsland kunnen nog niet open. Dat zei kanselier Merkel zaterdag in een video-podcast.

"We doen er alles aan om crèches en scholen als eerste weer te kunnen openen", zei Merkel. De infectiecijfers dalen, maar vanwege de zeer besmettelijke virusmutaties "moeten we op onze weg door de komende weken voorzichtig en behoedzaam handelen. We zijn nog niet zo ver dat we scholen en crèches kunnen openen." Een datum waarop kinderen weer naar school zouden kunnen, noemde ze niet. Haar video-podcast verscheen een dag voordat in Nederland bekend werd gemaakt dat de crèches en basisscholen vanaf 8 februari weer open gaan.

Merkel riep de bevolking op zich consequent aan de maatregelen te houden. De lockdown noemde ze een "enorme krachtsinspanning" voor ouders en kinderen. Artsen waarschuwen ondertussen voor de gevaren van de wekenlange lockdown voor kinderen en willen dat leerlingen zo snel mogelijk weer naar school kunnen. Lees meer bij RND.de en nos.nl (openening Nederlandse scholen)

Minister Giffey van Gezinszaken pleit voor een plan waarmee de crèches en scholen na 14 febrauri weer open kunnen. Afhankelijk van het aantal besmettingen en van het aantal kinderen en docenten in quarantaine zouden crèches en scholen geheel of gedeeltelijk open kunnen. Bij meerdere besmettingen en veel quarantainegevallen moeten ze wel gesloten blijven. Lees meer bij tagesspiegel.de

Het Robert Koch Institut (RKI, het Duitse equivalent van het RIVM, heeft maandag 5.608 nieuwe besmettingen gemeld en 175 mensen die de afgelopen 24 uur zijn overleden. Dat lijkt een sterke daling, maar op zondag en maandag worden doorgaans minder besmettingen en sterfgevallen gemeld. Afgelopen zaterdag was het aantal nieuwe besmettingen 12.321 en meldde het RKI 794 sterfgevallen. De 7-Tage-Inzidenz, het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per 7 dagen, ligt nu op 90,9. Voor kerst was dat nog meer dan twee keer zo hoog. Bekijk de cijfers op het dashboard van het RKI

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger