Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland verlengt lockdown tot en met 7 maart

Kort nieuws - 10 februari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering en deelstaten hebben afgesproken de lockdownmaatregelen te verlengen tot en met 7 maart. Alleen de kappers mogen eerder open; vanaf 1 maart.

Hoogste prioriteit heeft het openen van de scholen, aldus Merkel tijdens een persconferentie. Ze maakte duidelijk dat ze zelf de scholen pas 1 maart zou willen openen, maar dat ze haar wil niet wil en kan doordrukken. Daarom is afgesproken dat de deelstaten zelf mogen bepalen wanneer en hoe de scholen weer opengaan. Saksen wil de scholen al op 15 februari openen, een aantal andere deelstaten, waaronder Noordrijn-Westfalen en Berlijn, doet dat op 22 februari.

Verdere versoepelingen zijn pas mogelijk als de besmettingen teruglopen naar 35 besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen, hebben de regering en de deelstaten afgesproken. Dan kunnen onder strikte voorwaarden winkels, musea en andere cultuurinstellingen en contactberoepen weer open. 

Merkel zei te hopen dat met de verlenging van de lockdown een derde coronagolf kan worden voorkomen en dat de Briste virusmutatie niet de overhand neemt. Aan de dalende besmettingscijfers is te zien dat de maatregelen werken, aldus Merkel, maar door de Britse variant kan het aantal infecties weer exponentieel toenemen. Daarom hamerde ze erop dat iedereen zich aan de strenge contactbeperkingen blijft houden, thuis werkt en de komende weken heel voorzichtig blijft. Op 3 maart komen de kanselier en de deelstaatpremiers weer bij elkaar voor nieuw overleg over de coronamaatregelen. Lees meer bij RND.de

Reacties

Miranda - 1 maart 2021 09:54

Nou Jonathan... Knap dat jij dit 1 jaar vol kan houden... Je bent super egoïstisch om alleen naar jezelf te kijken. Jij kan niet in de portemonnai van anderen kijken dus hou op met de schijn op te houden om te zeggen dat je slim met geld om moet gaan... Pannekoek!

Reageer
Rita - 23 februari 2021 15:14

Allemaal onzin laten iedereen failliet gaan zelf hebben ze een riant inkomen. Mensen hebben geen buffer meer om rond te komen schandalig vind ik het tegen de mensheid ook in Nederland

Reageer
Jonathan Aiking Rita - 28 februari 2021 22:17

Ik wil niet lullig zijn maar ik ben een van de weinigen die in de coronacrisis wel alles op order heb ik ben namelijk slim met geld daarom heb ik geen probleem. ik heb ook mijn nodige problemen gehad.

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger