Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse studie ziet verband tussen pollen en corona-infecties

Kort nieuws - 9 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Onderzoekers in München zien een verband tussen pollen (stuifmeel) en corona-infecties. Waar meer pollen in de lucht zijn, stijgt het aantal infecties met Sars-CoV-2. Een internationaal team, geleid door wetenschappers van de Technische Universiteit München en het Helmholtz Zentrum München heeft de conclusies van een wereldwijde studie gepubliceerd in het vakblad Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

De wetenschappers hebben een verklaring voor het verband: Als er veel pollen in de lucht zijn, reageert het immuunsysteem minder sterk op luchtweginfecties. Of iemand allergisch reageert op stuifmeel maakt volgens de onderzoekers niet uit. De onderzoekers adviseren mensen met een verhoogd risico op een ernstig verloop van corona, tijdens het hooikoorts-seizoen een FFP-mondkapje te dragen.

De onderzoekers hebben gegevens uit 31 landen wereldwijd geanalyseerd. Ze hebben rekeningen gehouden met factoren als lockdown-maatregelen, bevolkingsdichtheid, demografie en milieu-invloeden. Lees meer bij Tagesschau of bij PNAS-org

Reacties

Marjolein - 1 april 2021 18:54

Is ook onderzocht of hooikoorts leidt tot een andere lichamelijke huishouding , zodat de test positief uitslaat. Zonder dat sprake hoeft te zijn van COVID?

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger