Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse Long Covid-studie: 40 procent heeft na 6 maanden nog klachten

Kort nieuws - 21 december 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Meer dan 40 procent van mensen die corona hebben gehad, heeft zes maanden na infectie nog steeds klachten als vermoeidheid, kortademigheid en geheugenproblemen. Dat is een van de uitkomsten van een onderzoek dat het universiteitsziekenhuis Mainz uitvoerde naar Long Covid.

"Er is een hoge last van zeer verschillende langdurige aandoeningen bij geïnfecteerde mensen, waarvan sommige pas weken later voorkomen." Dat zegt Philipp Wild, epidemioloog en leidinggevende van het onderzoek waaraan in totaal 10.250 mensen hebben meegedaan. De meeste proefpersonen hebben de ziekteperiode thuis doorgemaakt en zijn dus niet naar het ziekenhuis geweest.  

35 procent van de onderzochten was zich niet bewust zijn of haar coronabesmetting. Het virus werd pas naderhand ontdekt met een antistoffentest. Ongeveer 15 procent van de geïnfecteerden voelt zich nog steeds beperkt in het dagelijks leven, meer dan 6 procent op het werk. "Het positieve is dat bij de meeste geïnfecteerden de klachten op de lange termijn weer afnemen", aldus Wild.

Een ander opvallend gegeven is dat vrouwen vaker worden getroffen door Long Covid dan mannen (46 tegen 35 procent). Volgens Wild is dat opvallend, omdat mannen in de regel een zwaarder ziekteverloop hebben na een coronabesmetting dan vrouwen. "De vrouwelijke en mannelijke stofwisseling en het samenspel van hormonen zijn verschillend. Misschien zit daar een samenhang." Lees meer bij Tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger