Duitslandweb logo Duitslandweb

Aantal besmettingen stijgt: 'In Duitsland is derde golf begonnen'

Kort nieuws - 11 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het aantal coronabesmettingen is in Duitsland weer gestegen. Lothar Wieler, directeur van het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse equivalent van het RIVM, is zeer bezorgd. 

Het RKI heeft donderdag 14.356 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 2.444 meer dan vorige week donderdag. Ook het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen is gestegen: van 65,4 woensdag naar 69,1 vandaag. Deze 7-dagen-incidentie is een belangrijke graadmeter in Duitsland voor versoepelingen. De afgelopen 24 uur zijn 321 nieuwe sterfgevallen gemeld. 

Het aantal infecties is in januari en februari flink gedaald, maar stagneert nu. Dat heeft waarschijnlijk met de besmettelijkere nieuwe virusvarianten te maken. RKI-directeur Wieler toonde zich in een gesprek met de VN-journalistenvereniging in Genève zeer bezorgd over deze ontwikkelingen. "We hebben heel duidelijke aanwijzingen dat in Duitsland de derde golf al is begonnen." Mondkapjes dragen en afstand houden blijft, ondank het vaccineren, nog steeds dringend nodig, zei hij.

De vaccinatiecampagne ziet hij als een competitie tegen het zich muterende virus. Maar als in het najaar inderdaad, zoals gepland, 80 procent van de bevolking is ingeënt, kunnen de coronamaatregelen worden opgeheven, aldus Wieler.

Het is deze week een jaar geleden dat de wereldgezondheidsorganisatie WHO de corona-uitbraak tot pandemie verklaarde. In Duitsland zijn het afgelopen jaar ruim 2,5 miljoen mensen met het coronavirus besmet geraakt. Het aantal gemelde doden ligt op 72.810. In werkelijkheid zijn de cijfers hoger omdat niet alles infecties als zodanig zijn herkend. Lees meer bij tagesschau.de en het dashboard van het RKI

Reacties

Verhelst Daniella - 11 maart 2021 19:30

Ik denk xat wij nooit nog naar aken zullen kunnen gaan terwijl wij in europa leven dan kunnen ze beter de grenzen definiet sluiten

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de Duitse en Nederlandse reisregels

Lees meer

De vertrekhal

De vertrekhal

Merlijn Schoonenboom laat zich in Berlijn vaccineren en vraagt zich in de rij af: heeft Duitsland het in de coronacrisis dan toch beter gedaan dan Nederland?

Lees meer

Duitsland langzaam van het slot

Duitsland langzaam van het slot

Duitse deelstaten versoepelen coronamaatregelen nu corona-besmettingen snel afnemen.

Lees meer

De sneltest

De sneltest

De wekelijkse corona-sneltest lijkt wel een absurdistische kunstperformance. Column van Merlijn Schoonenboom.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger