Duitslandweb logo Duitslandweb

Aantal coronabesmettingen in Duitsland flink gestegen

Kort nieuws - 14 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het aantal coronabesmettingen in Duitsland is de afgelopen 24 uur flink gestegen, blijkt uit cijfers van het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse equivalent van het RIVM.

De afgelopen 24 uur zijn in Duitsland 21.693 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. 342 mensen zijn aan de ziekte overleden. Een week geleden werden nog net geen 10.000 nieuwe besmettingen en 298 doden gemeld. In totaal hebben ruim 3 miljoen mensen in Duitsland Covid-19 gehad, bijna 80.000 zijn eraan overleden.

Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen, de 7-Tage-Inzidenz, is de afgelopen 24 uur gestegen naar 153. Gisteren was die nog 140,9. De grenswaarde, waarbij versoepelingen moeten worden teruggedraaid en strengere maatregelen moeten worden ingevoerd, ligt bij 100.

Omdat de deelstaten zich vaak niet aan deze afspraken houden, heeft de bondsregering besloten de infectieziektewet aan te passen, zodat de coronamaatregelen landelijk verplicht kunnen worden. Dan moeten regio's met een incidentie van meer dan 100 bijvoorbeeld een avondklok invoeren. De Bondsdag en de Bondsraad moeten de aanpassing van de wet nog goedkeuren. Lees meer bij tagesschau.de en bekijk het dashboard van het RKI

Reacties

Erik - 15 april 2021 10:54

Besmettingen of positieve PCR-testen? Dat is namelijk niet hetzelfde.

Reageer
Wiebke Pittlik Erik - 15 april 2021 11:27

Beste Erik, de betrouwbaarheid van PCR-testen staat buiten kijf. Zie de informatie van het RIVM: https://www.rivm.nl/sites/default/files/2020-11/Toelichting PCR_RIVM.pdf Groet, de redactie

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger