Duitslandweb logo Duitslandweb

1 jaar corona: protesten in heel Duitsland

Kort nieuws - 15 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Demonstranten tegen het Duitse coronabeleid zijn zaterdag in veel steden in Duitsland de straat op gegaan om een einde te eisen aan de coronamaatregelen die een jaar geleden voor het eerst van kracht werden. Meerdere demonstraties liepen uit de hand, in Dresden raakten volgens de politie twaalf agenten gewond.

De demonstratie van de 'Querdenken'-beweging in Dresden was vooraf verboden. Toch kwamen rond de duizend demonstranten bijeen en trokken door de binnenstad zonder zich aan mondkapjesplicht en afstandsregels te houden. Een deel van de demonstranten viel de politie aan. Video's hiervan die via sociale media werden verspreid, zorgden voor veel verontwaardiging, ook in de politiek.

Ook in Düsseldorf trokken enkele honderden demonstranten na een samenkomst naar het centrum van de stad en gingen het gevecht aan met de politie. Bij het deelstaatparlementsgebouw in Düsseldorf hadden zich ongeveer 2000 demonstranten verzameld. 

In Stuttgart kwamen rond 1500 mensen op een aangekondigde en geoorloofde demonstratie van 'Querdenken' af, en ook hier ging een deel van de demonstranten de politie te lijf om naar het centrum op te rukken. Ook werd een camerateam van de regionale publieke zender SWR aangevallen. In Stuttgart waren veel media aanwezig bij het parlementsgebouw om verslag te doen van de deelstaatverkiezingen. Demonstranten scandeerden in koor 'Lügenpresse' naar hen.

In München werd een demonstratie met enkele duizenden deelnemers afgebroken door de politie omdat de demonstranten zich niet aan de voorwaarden hielden. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger