Duitslandweb logo Duitslandweb

Geweld bij coronaprotest in Kassel

Kort nieuws - 22 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een coronademonstratie in Kassel is uitgelopen op confrontaties met de politie. Daarbij werden pepperspray en wapenstokken ingezet. In andere Europese steden is ook tegen de coronamaatregelen gedemonstreerd.

In Kassel demonstreerden zondag duizenden mensen in een protest georganiseerd door de Querdenken-beweging. Die Welt spreekt van zeker 10.000 demonstranten. Velen droegen geen mondkapjes en ze trokken zonder toestemming door de binnenstad. Volgens de politie vielen ze ook agenten aan en scholden ze journalisten uit. Het kwam tot verschillende gewelddadige confrontaties en meerdere mensen zijn gearresteerd.

Aan de Duits-Franse grens protesteerden afgelopen weekend een paar honderd mensen tegen de reisbeperkingen. Ze eisten onder meer dat de testplicht wordt afgeschaft voor pendelaars die voor hun werk de grens over moeten. De Duitse reisregels zijn begin maart verscherpt voor mensen uit een deel van het Franse grensgebied omdat daar gemuteerde virussen zijn geconstateerd.

Ook in andere Europese landen is tegen de coronamaatregelen gedemonstreerd, onder meer in Groot-Brittannië, Servië, Roemenië, Kroatië, Zweden en Zwitserland. Lees meer bij tagesschau.de en Welt.de 

Reacties

Harry - 25 maart 2021 21:01

Zulke demonstraties moesten in Nederland ook es worden georganiseerd, want zoals het nu gaat kan toch niet lang meer duren, ons land gaat totaal naar de kloten

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger