Duitslandweb logo Duitslandweb

Vrees voor radicalisering corona-protestbeweging Querdenken

Kort nieuws - 16 november 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Veiligheidsdiensten en politici in verschillende deelstaten vrezen radicalisering van de corona-protestbeweging Querdenken. In Noordrijn-Westfalen bestaat een derde van de demonstranten uit rechts-extremisten, schat NRW-minister van Binnenlandse Zaken Reul.

In verschillende Duitse steden gingen afgelopen weekend demonstranten van Querdenken de straat op. Daarbij bleef het rustig, melden Duitse media. In Düsseldorf werden een paar duizend mensen verwacht, maar kwamen er slechts een paar honderd, aldus een politiewoordvoerder. Minister van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen Reul schat dat een derde van de demonstranten tegen de coronamaatregelen in NRW extreem-rechts is. Deze groep bepaalt steeds meer het publieke beeld van het protest, aldus Reul.

Het hoofd van de binnenlandse veiligheidsdienst Verfassungsschutz in Nedersaksen Witthaut waarschuwt voor een voortschrijdende radicalisering van de Querdenken-beweging. Hij sluit aanslagen uit deze hoek niet uit, zei hij. Het protest richt zich steeds minder op de verschillende coronaregels en steeds meer op een vermeende corona-dictatuur, aldus Witthaut. Ook zijn collega in Hamburg vreest radicalisering bij de demonstraties en is bezorgd over de toenemende bereidheid geweld te gebruiken.

Minister-president Söder van Beieren wil dat de Verfassungsschutz in zijn deelstaat de Querdenken-demonstranten intensiever in de gaten gaat houden. Lees meer bij Die Welt en Der Spiegel 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger