Duitslandweb logo Duitslandweb

NRW-premier Laschet wil korte harde 'bruglockdown' in april

Kort nieuws - 6 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister-president Armin Laschet (CDU) van Noordrijn-Westfalen wil een korte harde lockdown in april. Hij noemt dat een Brückenlockdown (bruglockdown), die de tijd moet overbruggen tot meer mensen zijn gevaccineerd.

Doel van de 'bruglockdown' is om het aantal besmettingen de komende weken in heel Duitsland terug te brengen naar 100 per 100.000 inwoners per zeven dagen (7-Tage-Inzidenz). Laschet wil daarom dat het overleg van de bondsregering en de deelstaten, dat nu gepland staat voor 12 april, nog deze week plaatsvindt, zei hij maandag bij een bezoek aan een vaccinatiecentrum in Aken. Maar daar is bij de andere deelstaatpremiers weinig animo voor. 

Laschets plan voor een harde lockdown in april gaat niet veel verder dan de afgesproken 'noodrem', die geldt als het aantal besmettingen in een regio oploopt, luidt de kritiek op zijn plan. Als het aantal besmettingen drie dagen achter elkaar boven de grenswaarde van 100 uitkomt, moeten versoepelingen sowieso worden teruggedraaid en strengere contactbeperkingen ingevoerd.

Het is onduidelijk wat Laschet precies wil, vinden de burgemeester van Berlijn Michael Müller (SPD) en de minister-president van Thüringen Bodo Ramelow (Die Linke). Zolang er geen concreet plan is om over te spreken, zien zij geen reden het overleg van 12 april te vervroegen, zeggen ze.

Duitse media duiden Laschets plan als reactie op onder meer de kritiek van kanselier Merkel, die vorige week zei dat Noordrijn-Westfalen te weinig doet tegen het stijgende aantal infecties. Laschet had daarna aangekondigd de Paasdagen te benutten om na te denken. Dat leidde tot veel hilariteit op twitter onder de hashtag #laschetdenktnach. Lees meer bij tagesspiegel.de en Der Spiegel 

Reacties

Belinda Schneijdenberg - 7 april 2021 15:12

En nu zijn de grenspendelaars dus flink de pineut! Kinderen vanaf 6 jaar 2x per week testen! Waarom niet een pendlerbewijs en geldige verklaring net als in Nederland voor de lockdown. Nu staan we alle in een rij met nog een grotere kans om besmet te worden voor de teststraat. Zie berichten in de Gelderlander. Ik hoop van harte dat Laschet deze maatregel heel snel veranderd! Ik ben een petitie gestart en heb inmiddels meer dan 750 mensen die er ook zo overdenken!! Voor vragen mag je me mailen!

Reageer
Mercator Belinda Schneijdenberg - 7 april 2021 18:34

Waar kan ik deze petitie vinden? Ik ben ook druk bezig om deze problematiek bij de politiek aanhangig te maken. Want dit beleid is buiten alle proporties en verdient een stevig verzet!

Erik - 6 april 2021 15:41

Besmettingen zijn positieve PCR-testen. De betrouwbaarheid van de PCR-test is nooit aangetoond.

Korte lockdowns zijn in de praktijk altijd lockdowns van maanden geweest. De belofte "het is maar voor 2 weken" is een grote leugen. Tijd voor een andere aanpak: Uitsluitend vrijwillige maatregelen voor kwetsbaren.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

De sneltest

De sneltest

De wekelijkse corona-sneltest lijkt wel een absurdistische kunstperformance. Column van Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de Duitse en Nederlandse reisregels

Lees meer

Merkel wil niet meer wachten op de deelstaten

Merkel wil niet meer wachten op de deelstaten

De roep om maatregelen tegen de 'derde golf' neemt toe. Merkel maant en dreigt, maar luisteren de deelstaten nog wel?

Lees meer

Deelstaten wijken af van lockdown-maatregelen

Deelstaten wijken af van lockdown-maatregelen

De Duitse deelstaten maken hun eigen uitzonderingen op de nieuwe strenge coronaregels. Een overzicht.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger