Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister wil coronatestplicht voor bedrijven

Kort nieuws - 12 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Arbeid Hubertus Heil wil dat bedrijven verplicht worden om werknemers regelmatig te testen op corona. Het gaat om de werknemers die niet thuis kunnen werken. Die krijgen volgens het plan van Heil recht op een tot twee (zelf)-tests per week.

Over de testplicht voor bedrijven wordt de laatste weken veel gediscussieerd. Het ministerie van Economische Zaken voelde er niets voor, maar weekblad Der Spiegel meldde maandag dat dit ministerie zich niet langer zal verzetten tegen de maatregel.

Kanselier Merkel heeft bedrijven weken geleden al gewaarschuwd dat er een testplicht komt als niet genoeg bedrijven vrijwillig hun personeel regelmatig laten testen. Uit enquetes blijkt dat momenteel iets meer dan de helft van de bedrijven hun personeel de mogelijkheid voor een coronatest aanbiedt. Lees meer bij Der Spiegel

De Duitse Gesellschaft für Aerosolforschung heeft maandag in een open brief aan beleidsmakers in Duitsland opgeroepen om zich te concentreren op het gevaar van besmetting in binnenruimtes. Volgens de aerosol-wetenschappers is het gevaar van besmetting in de buitenlucht vele malen kleiner en moet het beleid zich dus richten op het beperken van de gevaren in binnenruimten. Waar mensen langere tijd in een ruimte moeten blijven, bijvoorbeeld in scholen en bedrijven, moeten luchtfilters en ventilatiesystemen worden geïnstalleerd.

Ook moet het publiek ervan doordrongen worden dat samenkomsten binnen zo min mogelijk en zo kort mogelijk moeten worden gehouden, goed ventileren onontbeerlijk is en dat binnen een mondkapje moet worden gedragen. De wetenschappers wijzen er verder op dat besmetting niet voorkomen wordt door voldoende afstand. Iemand kan besmet raken door zich in een ruimte te begeven waar kort daarvoor een besmettelijk persoon is geweest. Lees meer bij Zeit Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger