Duitslandweb logo Duitslandweb

Reisadvies voor Duitsland aangepast naar geel

Kort nieuws - 9 juni 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het reisadvies voor Duitsland wordt vanaf donderdag 10 juni 2021 aangepast naar kleurcode geel. Reizigers uit Duitsland hoeven dan geen negatieve PCR-test meer te hebben als ze Nederland in komen. Ook hoeven ze niet in quarantaine. Datzelfde geldt voor Oostenrijk en het noorden van Italië.

Kleurcode geel betekent ook dat het advies vervalt om alleen noodzakelijke reizen te maken. Wie van Nederland naar Duitsland reist, heeft nog wel met de Duitse inreisregels te maken. Wie Duitsland binnen komt, moet zich aanmelden via Einreiseanmeldung.de en daar een negatieve coronatest, vaccinatiebewijs of bewijs van een doorstane coronabesmetting (die minder dan een half jaar geleden is) uploaden. Wie geen van deze bewijzen kan overleggen, moet 10 dagen in quarantaine of tot een negatieve test wordt overlegd. Transitverkeer en klein grensverkeer (korter dan 24 uur in Duitsland) zijn uitgezonderd van deze regels. Lees meer op Nederlandwereldwijd.nl

In Duitsland gelden diverse maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Op veel publieke plekken en in het openbaar vervoer zijn medische mondkapjes verplicht. Dit kunnen FFP2-mondkapjes zijn of chirurgische mondmaskers (in het Duits OP-Masken). In sommige regio's zijn terrassen, restaurants of cultuurinstellingen alleen toegankelijk met een test-, vaccinatie- of genezenbewijs. De maatregelen verschillen per deelstaat en per regio. 

Meer over de coronaregels en de reisregels in onze Veelgestelde vragen

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger