Duitslandweb logo Duitslandweb

Coronareisregels: Duitsland wil categorie 'risicogebied' afschaffen

Kort nieuws - 14 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland wil bij de coronareisregels vanaf begin augustus de categorie 'risicogebied' afschaffen, melden Duitse media. Wel blijven de categorieën Hochinzidenzgebiet (gebied met heel veel coronabesmettingen) en Virusvariantengebiet (gebied met virusvarianten). 

Met de nieuwe regeling zou iedereen die naar Duitsland reist vanaf begin augustus een negatieve test, een vaccinatiebewijs of een bewijs van een recente doorlopen coronabesmetting moeten laten zien. Dat geldt nu al voor iedereen die met het vliegtuig naar Duitsland reist. Vaccinatiebewijzen zijn alleen geldig als mensen minstens twee weken volledig zijn ingeënt.

Mensen die niet zijn ingeënt en uit een hoogrisicogebied naar Duitsland komen, moeten tien dagen in quarantaine en mogen na vijf dagen een test doen om de quarantaine te verkorten. Voor niet-gevaccineerde reizigers uit virusvariantengebieden is geen quarantaineverkorting mogelijk.

De huidige Einreiseverordnung geldt tot en met eind juli. Naar verluidt wordt over de plannen voor een nieuwe reisregeling nog tussen de verschillende ministeries en deelstaten overlegd. Lees meer bij Tagesspiegel

Nederland is op dit moment geen risicogebied voor Duitsland. Dat kan gezien het hoge aantal besmettingen in Nederland binnenkort veranderen. Als Nederland weer risicogebied voor Duitsland wordt, gelden vooralsnog de huidige reisregels voor risicogebieden: een meld-, test- en quarantaineplicht. Zie voor meer info: Corona in Duitsland: veelgestelde vragen 
Zie voor de lijst met Duitse risicogebieden de website van het Robert Koch Institut

Reacties

E.L Hoeven - 24 juli 2021 15:18

Wij gaan 2 augustus maar Duitsland met de camper,en gaan naar verschillende plaatsen,welke precies zien we wel wanneer we beginnen te rijden...
Moeten wij dan ook zo,m formulier invullen en QR codes downloaden?...

Reageer
Ed Groskamp - 19 juli 2021 22:27

De qr code op je corona paspoort kan je volgens mij niet downloaden.
De QR code is beveiligd en je kan er dus ook geen foto of bestand van maken om door te sturen

Reageer
Coddy Ed Groskamp - 20 juli 2021 16:29

je kan het downloaden en printen via MijnRIVM/vaccinaties....heb het ook gedaan, 1 voor Nederland en1 voor international

Bosman - 17 juli 2021 09:02

Ik ben op dit moment al 10 dagen in Duitsland en vanaf morgen gaan de regels verscherpt worden. Ik en mijn vrouw hebben de prikken gehad. Maar mijn kids nog niet van 11 en 13 jaar.
Maar omdat wij hier allang zijn hoe zijn de regels voor ons? Niemand kan me dit vertellen

Reageer
Remi van Gemert - 16 juli 2021 17:24

Wij gaan morgen 17-7, dus voordat Nederland als risico gebied wordt aangemerkt, met 4 volledig gevaccineerde personen (2de prik > 2 weken geleden) naar Sauerland. Wij hebben alle 4 de internationale qr-code. Moeten wij ons dan toch nog zondag 18-7 registreren?

Reageer
Remi van Gemert Remi van Gemert - 16 juli 2021 21:00

Ter aanvulling: op https://coronacheck.nl/nl/print/ kun je een papieren vaccinatie bewijs maken en als pdf downloaden om hem vervolgens als bewijs te uploaden tijdens de einreisanmeldung.

Remi van Gemert Remi van Gemert - 16 juli 2021 20:55

Hoi Marije, dankje voor je reactie! Voor de zekerheid hebben we ons zojuist toch maar geregistreerd op https://www.einreiseanmeldung.de/#/ en een papieren versie van ons vaccinatie bewijs geupload. Even wat werk, je moet dat per reiziger doen,, maar dat geeft wel een geruster gevoel

Marije Remi van Gemert - 16 juli 2021 18:04

Volgens mij niet, want je bent dan de grens al over.... De regels gelden voor het moment van inreizen.

Brigitte Rutjes - 16 juli 2021 15:34

Mijn zoon komt met vliegtuig uit Portugal via Frankfurt en dan met auto naar Nederland. Met inchecken wordt gevraagd naar adres in Duitsland. Wat betekent dit?

Reageer
FamVoet - 16 juli 2021 13:37

Ik begrijp dat er volgende week meer duidelijk wordt voor maatregelen per 1 augustus.
Wij hebben het plan om op 1 augustus op vakantie te gaan. Vader en moeder volledig gevaccineerd en kinderen van 15 en 13 eerste enting net gehad dan en nog 1 kind van 9 jaar.
Ben benieuwd wat het allemaal gaat zijn. Noorwegen gaat komende zondag op maandagnacht op rood voor reizigers uit NL.

Reageer
Marja Verburg FamVoet - 16 juli 2021 15:04

Nederland geldt vanaf zondag 18 juli weer als risicogebied voor Duitsland. Lees meer hier: https://duitslandinstituut.nl/artikel/36312/corona-in-duitsland-veelgestelde-vragen
Ook als de categorie 'risicogebied' zou worden afgeschaft, blijven meld-, test- en quarantaineplicht ws gelden.
Mvg, de redactie

Pieter - 16 juli 2021 11:52

Ik begreep dat voor Spanje - dat ook rood is - alleen een online meldplicht geldt voor Duitsland. Of moet je ook laten testen als je nog niet of deels gevaccineerd bent?

Reageer
Birgit - 15 juli 2021 21:37

Ik ben vandaag voor de tweede keer ingeënt en ga 23-7 naar Duitsland op vakantie. Ik heb wel een qr code nav mijn eerste inenting. Maar is dit dan voldoende voor duitsland? De twee inenting is geen twee weken oud op dag van vertrek.

Reageer
Dennis Janssen Birgit - 16 juli 2021 10:46

1 prik volstaat niet, de 2de moet minimaal 14 dagen geleden gezet zijn op 23-7. Afwachten of het testen op zich wordt, of testen en isolatie.

Guido - 15 juli 2021 19:37

Wat wordt precies bedoel met ingeënt? Is een prik met pfyzer voldoende of moet je volledig geënt zijn (twee vaccinaties) ? Mijn beide kinderen 12 en 13 jaar hebben pas een vaccinatie met pfyzer gehad als we naar duitsland willen gaan. Wat ik uit de tekst begrijp moeten ze dan minimaal 5 dagen in quarantaine?

Reageer
Marja Verburg Guido - 16 juli 2021 15:07

In Duitsland moet je minstens twee weken volledig zijn ingeënt. Zoals de regels nu zijn, hoeven de kinderen niet in quarantaine als ze een een negatieve test kunnen laten zien. Zie voor meer info: https://duitslandinstituut.nl/artikel/36312/corona-in-duitsland-veelgestelde-vragen
Mvg, de redactie

Jacq - 14 juli 2021 23:16

Kan je nog wel dagje naar Duitsland voor bv pretpark bezoek

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger