Duitslandweb logo Duitslandweb

Nieuwe Duitse reisregels: testplicht vanaf 12 voor reizigers uit alle landen

Kort nieuws - 30 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland past vanaf zondag de reisregels aan om te voorkomen dat terugkerende vakantiegangers het virus meenemen. Reizigers vanaf 12 jaar uit alle landen moeten een negatieve antigeen-test, een vaccinatiebewijs of een bewijs van eerdere besmetting (genezing) kunnen laten zien. Voor hoogincidentiegebieden (hoogrisicogebieden) zoals Nederland, geldt nog steeds een aanmeld- en quarantaineplicht. Gevaccineerden en genezenen hoeven niet in quarantaine als ze hun bewijs inleveren via Einreiseanmeldung.de

Nieuw is dat de testplicht vanaf 12 jaar in plaats van 6 jaar geldt. De quarantaineplicht van tien dagen geldt voor niet-gevaccineerden van alle leeftijden. Na vijf dagen kan de quarantaine worden beëindigd met een negatieve test.

Ook mensen die inreizen in Duitsland uit landen die niet als risicogebied gelden, zoals bijvoorbeeld Oostenrijk, moeten vanaf zondag een test- of vaccinatiebewijs of bewijs van eerdere besmetting laten zien. Ze hoeven niet in quarantaine.

Voor zogenoemde virusvariantengebieden worden de regels ook strenger: ook gevaccineerden die terugkeren uit virusvariantengebied moeten worden getest. Op dit moment gelden bijvoorbeeld Zuid-Afrika en Brazilië als virusvariantengebied.

De regering past ook de indeling in risiconiveau's aan. De categorie risicogebied verdwijnt. Vanaf zondag zijn er alleen nog hoogrisicogebieden of virusvariantengebieden. Bij de hoogrisicogebieden wordt dan gekeken naar allerlei factoren, zoals aantal besmetting (meer dan 100 per 100.000 inwoners per 7 dagen), ziekenhuisbezetting en hoeveel er wordt getest. 

De nieuwe regels zijn vrijdag al in een verordening vastgelegd. Op die manier kunnen de regels zondag ingaan en hoeft het parlement zich er niet eerst nog over te buigen. Lees meer bij Tagesschau en bij Redaktionsnetzwerk Deutschland

Lees ook op Duitslandweb: Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Tags: reisregels

Reacties

Annemie - 15 december 2021 14:22

Als ik Nederlandse vanuit zuidafrica naar Dusseldorf vlieg. Daar de auto pak en gelijk naar huis rij. Wat heb ik dan nodig.

Reageer
Elise - 10 december 2021 16:30

Hoi!
Ik had een vraag; als ik mijn vriend (niet een vriend, maar mijn romantische partner) wil bezoeken in Duitsland en ik minder dan 72 uur blijf, moet ik me dan registreren?

Reageer
Fiona Jaspers - 26 november 2021 12:22

Beste,wij gaan 29 november naar Essen en blijven daar 1 nacht overnachten,is het voldoende om ons vaccinatiebewijs te laten zien of moeten wij in reisdocumenten invullen

Reageer
Katinka Den Hartog Fiona Jaspers - 2 december 2021 03:25

Fiona jaspers , als het goed is hebben jullie 1 overnachting gehad nu in essen . Wat moet ik doen als ik volledig gevaccineerd . Is bewijs dan voldoende? Of moet ik meer ondernemen ? Wij verblijven 1 nacht.
Ik hoor het graag vriendelijke groeten katinka

Theo Fransz - 24 november 2021 17:48

Ik kan geen bewijzen van vaccinaties meer uploaden. Met wie moet ik mij in verbinding stellen?

Reageer
Tameeka - 22 november 2021 16:22

Hi ik wil 9 december naar hamburg voor 4 nachten. Word er wel nog een PCR test geaccepteerd als je niet gevaccineerd bent?

Reageer
Marja Verburg Tameeka - 22 november 2021 17:35

Omdat Nederland nu hoogrisicogebied is voor Duitsland, moeten mensen die niet zijn gevaccineerd of genezen van een coronabesmetting in Duitsland in quarantaine. Een testbewijs is in de meeste gevallen niet voldoende. Er zijn enkele uitzonderingen, zie voor meer informatie: https://duitslandinstituut.nl/artikel/36312/corona-in-duitsland-veelgestelde-vragen. Mvg, de redactie

Aangepast op 2021-11-22 17:52:35

Jan Broek - 20 november 2021 10:41

Ik wil 26 november vanuit Nederland dagje gaan shoppen in Oberhausen, ben volledig gevaccineerd, moet ik me eerst aanmelden of val ik onder de uitzondering?

Reageer
Wiebke Pittlik Jan Broek - 22 november 2021 10:28

Zogenoemd klein grensverkeer hoeft niet aan te melden. Wel moet u uw vaccinatiebewijs op verzoek kunnen tonen. Groet, de redactie

Nelly Jenneskens - 29 oktober 2021 17:47

Hoi wij willen met 7 pers naar de slager acht in oberhousen van uit Nederland mag dit met corona bewijs of moet je ook andere test hebben

Reageer
Louisiane Cornelis - 28 oktober 2021 10:43

Wij willen graag 30/31 oktober op weekend naar Cochem volstaat het als we 2x gevaccineerd zijn of gelden er nog andere maatregelen?

Reageer
Luna - 22 oktober 2021 18:10

Hoi, ik heb een keer het corona virus gehad waardoor ik maar 1 prik nodig had om volledig gevaccineerd te zijn. Geld deze zelfde regel ook in Duitsland en ben ik voor hun ook volledig gevaccineerd?

Reageer
Leyla G - 16 oktober 2021 08:24

Ik vlieg 2 nov samen met mijn dochter van 9 en zoon van 3 vanuit kayseri turkije naar düsseldorf (verblijven er niet, gaan gelijk door naar nl) mijn vraag is moeten mijn kids nou wel of niet een pcr test afnemen met een leeftijd van 3&9? hoop hier het juiste antwoord te krijgen, hoor links nee hoeft niet en rechts ja ze moet testen! (Ik twijfel nu best erg...) Mvg Leyla

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger