Duitslandweb logo Duitslandweb

Nieuwe Duitse reisregels: testplicht vanaf 12 voor reizigers uit alle landen

Kort nieuws - 30 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland past vanaf zondag de reisregels aan om te voorkomen dat terugkerende vakantiegangers het virus meenemen. Reizigers vanaf 12 jaar uit alle landen moeten een negatieve antigeen-test, een vaccinatiebewijs of een bewijs van eerdere besmetting (genezing) kunnen laten zien. Voor hoogincidentiegebieden (hoogrisicogebieden) zoals Nederland, geldt nog steeds een aanmeld- en quarantaineplicht. Gevaccineerden en genezenen hoeven niet in quarantaine als ze hun bewijs inleveren via Einreiseanmeldung.de

Nieuw is dat de testplicht vanaf 12 jaar in plaats van 6 jaar geldt. De quarantaineplicht van tien dagen geldt voor niet-gevaccineerden van alle leeftijden. Na vijf dagen kan de quarantaine worden beëindigd met een negatieve test.

Ook mensen die inreizen in Duitsland uit landen die niet als risicogebied gelden, zoals bijvoorbeeld Oostenrijk, moeten vanaf zondag een test- of vaccinatiebewijs of bewijs van eerdere besmetting laten zien. Ze hoeven niet in quarantaine.

Voor zogenoemde virusvariantengebieden worden de regels ook strenger: ook gevaccineerden die terugkeren uit virusvariantengebied moeten worden getest. Op dit moment gelden bijvoorbeeld Zuid-Afrika en Brazilië als virusvariantengebied.

De regering past ook de indeling in risiconiveau's aan. De categorie risicogebied verdwijnt. Vanaf zondag zijn er alleen nog hoogrisicogebieden of virusvariantengebieden. Bij de hoogrisicogebieden wordt dan gekeken naar allerlei factoren, zoals aantal besmetting (meer dan 100 per 100.000 inwoners per 7 dagen), ziekenhuisbezetting en hoeveel er wordt getest. 

De nieuwe regels zijn vrijdag al in een verordening vastgelegd. Op die manier kunnen de regels zondag ingaan en hoeft het parlement zich er niet eerst nog over te buigen. Lees meer bij Tagesschau en bij Redaktionsnetzwerk Deutschland

Lees ook op Duitslandweb: Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Tags: reisregels

Reacties

Driessen - 8 september 2021 22:56

Mijn man gaat morgen naar Elten hij is niet gefacineerd en ook geen test bewijs hij gaat alleen even naar de aphoteek mag dat zonder gevolgen

Reageer
Hicham - 3 september 2021 10:09

Beste,
Ik kom terug uit Marokko,
Heb geen vaccinatie gehad. Wat is de geldigheid van de PCR? 48 of 72 uur??

Reageer
Pino - 29 augustus 2021 15:10

Elke pcr test geld 72 uur als je kan laten tonen naar buitenland gaat, Maar ze willen liever dat je volledig ben gevaccineerd!

Pfizer, moderna, astrazenica minimaal 2 prikken en na de prik moet je 14 dagen wachten dat je de vaccinatie gele boekje hebt gekregen van de ggd wordt goed gekeurd en dat je veilig bent volledig gevaccineerd.

maar ik raad aan gewoon elk 72 uur pcr test te doen, want als je volledig bent gevaccineerd kan zijn dat je nog een negatieve test willen laten zien.

Reageer
M. Castro - 10 augustus 2021 13:58

Ik breng vrienden van mij op 7september naar het vliegveld in Koln -Bonn vanuit Nederland en rij dan meteen terug naar Nederland. Dit betekend heenreis 1 uur en terug ook.
Ik ben niet gevaccineerd, mag dit

Reageer
Seyma - 8 augustus 2021 19:40

Ik al 2 maal gevaccineerd en kinderen van 8 en 10 gaan naar turkije. Bij terug komst van Turkije naar Düsseldorf moeten de kinderen een pcr test laten doen?

Reageer
Gerda - 7 augustus 2021 16:39

Wij vliegen (Nederlanders) vanaf Düsseldorf naar Egypte volgende maand.
We verblijven dus niet in Duitsland voor en na onze vakantie.
We gaan rechtstreeks naar het vliegveld en ook rechtstreeks naar huis bij terugkomst.
Vlucht gaat met Turkish airlines, dus geen Duitse vliegmaatschappij.
Moeten wij dan evengoed een test op de heen en terugweg ?
Wij zijn volledig gevaccineerd en langer als 2 weken.

Reageer
Thijs - 6 augustus 2021 07:54

Wij reizen op 11.08.21 terug naar NL vanuit Kroatië, Wij hebben beide 1 vaccinatie is een PCR test voldoende om in München te overnachten?

Reageer
Robert - 6 augustus 2021 06:39

Donderdag 12 augustus gaan we met man-vrouw gevaccineerd en dochter 7 jaar oud 4 dagen naar vrienden in Neurenberg. Op zondag weer terug.
Hoe moet je omgaan met quarantaine plicht en aan en afmelden?
Kind moet op verblijf adres in quarantaine?

Reageer
Elle - 5 augustus 2021 23:38

Wij gaan naar Kroatië op vakantie en willen 1 avond overnachten in Duitsland. Gezinssamenstelling is 3 volwassenen (gevaccineerd) 3 kinderen, 14,13 en 11. Wat hebben we nodig voor het hotel?

Reageer
Rukiya - 5 augustus 2021 23:35

Mijn man en zoon van 10 jaar vliegen zaterdag 7 aug terug vanuit Marokko naar Düsseldorf. Hij is volledig gevaccineerd en de 2de vaccinatie is ruim 2wk geleden. Ze reizen gelijk door naar België. Hebben ze nog iets anders nodig dan de vaccinatiepaspoort van mijn man?

Reageer
Hanan Rukiya - 15 september 2021 21:23

Wij vliegen van fez - Weeze we zijn volledig gevaccineerd moeten we een pcr test doen?

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger