Duitslandweb logo Duitslandweb

Nederland scherpt regels aan voor reizigers uit Duitsland

Kort nieuws - 6 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Nederland heeft de regels aangescherpt voor reizigers uit Duitsland. Zij moeten vanaf vandaag in Nederland een coronabewijs kunnen laten zien.

Nederland heeft de kleurcode voor Duitsland het afgelopen weekeinde bijgesteld naar geel. Dat betekent dat mensen wel naar Duitsland kunnen reizen, maar dat er veiligheids- of gezondheidsrisico's zijn. Het aantal coronabesmettingen in Duitsland is de afgelopen weken gestegen. 

Reizigers uit Duitsland moeten vanaf maandag 6 september in Nederland een coronabewijs kunnen laten zien: een vaccinatiebewijs, een negatief testbewijs of een herstelbewijs. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder een coronabewijs naar Nederland terugreizen. Reizigers die met het vliegtuig naar Nederland komen, moeten een gezondheidsverklaring invullen en bij zich houden. Lees het reisadvies voor Duitsland op nederlandwereldwijd.nl

Voor de grensstreek gelden uitzonderingen: mensen die minder dan 12 uur in Duitsland zijn geweest en mensen die vanuit Duitsland minder dan 12 uur in Nederland blijven, hebben geen coronabewijs nodig (reizigers die met het vliegtuig arriveren moeten wel altijd een gezondheidsverklaring invullen). Ook grenswerkers, grensscholieren en grensstudenten hebben geen negatieve testuitslag, vaccinatie- of herstelbewijs nodig voor inreizen in Nederland. Zij moeten wel kunnen aantonen dat ze onder die categorie vallen. Lees meer over coronamaatregelen en reizen in de grensstreek
Zie ter voorbereiding ook de checklist bij terugreizen naar Nederland 

Andersom moeten reizigers uit Nederland in Duitsland eveneens een coronabewijs kunnen laten zien. Ook in Duitsland gelden uitzonderingen voor grensverkeer. Lees meer over de Duitse corona- en reisregels in ons overzicht met veelgestelde vragen over corona in Duitsland

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Winst PVV: ‘Een waarschuwing voor Duitsland’

Winst PVV: ‘Een waarschuwing voor Duitsland’

Een ruk naar rechts, een politieke aardbeving: Duitse media reageren gealarmeerd op de PVV-verkiezingswinst in Nederland.


Lees meer

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Bij Duitsers wekken vooral de BBB en Omtzigt verbazing, merkt Jacco Pekelder van het Zentrum für Niederlande-Studien.


Lees meer

Overvloed en onbehagen

Overvloed en onbehagen

Merlijn Schoonenboom verbaast zich in Amsterdam over twintigers op prijzige designer e-bikes. In Berlijn ziet hij veel meer sjofelheid. Een groot verschil in de omgang met luxe.


Lees meer

Nederlandse en Duitse studenten zingen samen

Nederlandse en Duitse studenten zingen samen

Een gelegenheidskoor van driehonderd musici uit Keulen en Utrecht treedt in beide Domsteden op met werken van Brahms en Strauss.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger