Duitslandweb logo Duitslandweb

Coronadashboard voor grensstreek

Kort nieuws - 8 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Vanaf vandaag zijn de corona-besmettingscijfers aan weerszijden van de grens beter te vergelijken. Grenspost Düsseldorf, de vertegenwoordiging van Nederlandse provincies in Noordrijn-Westfalen, heeft een Covid-19-dashboard voor de Nederlands-Duitse grensregio gelanceerd. 

Dit dashboard toont besmettingscijfers in de Nederlandse grensgemeenten en de Kreise (districten) aan de Duitse kant van de grens. Die cijfers waren totnogtoe niet samengebracht op één site. Ook rekent het Nederlandse RIVM vaker met het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per dag, terwijl in Duitsland doorgaans het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen wordt gemeld.

Op het dashboard staat per gemeente of Kreis het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen. Aan het kleurverschil in de kaart is goed te zien dat het aantal gemelde besmettingen per 100.00 inwoners in Nederland hoger is dan in Duitsland. Nederland is 4 april door Duitsland  Bekijk het coronadashboard voor de grensstreek

Reacties

M H Radix - 5 juni 2021 20:47

5 juni 21: vraag zijn op de.campings in Duitsland de sanitaire voorzieningen ook open ?

Reageer
Nicolette Lenferink - 24 april 2021 19:22

Goedendag,

wij wonen in Almelo en hebben onze camper paaszaterdag naar de camping in Duitsland gebracht in Uelsen. We hebben eigen sanitair in onze camper. We willen graag weer naar onze camper toe. Mogen we als we in de auto blijven tot op de camping naar onze eigen camper zonder negatieve coronatest? We hebben een voorseizoensplaats geboekt. of zijn toeristische overnachtingen verboden ?

Reageer
Marja Verburg Nicolette Lenferink - 28 april 2021 17:51

Toeristische overnachtingen zijn in Duitsland nog steeds verboden. En voor reizigers uit Nederland geldt sowieso een testplicht als zij in Duitsland uit hun auto stappen. Alleen voor transitverkeer, mensen die niet in Dld verblijven en er alleen doorheen rijden, geldt een uitzondering op de testplicht. Zie voor meer info: https://duitslandinstituut.nl/artikel/36312/corona-in-duitsland-veelgestelde-vragen
Mvg, de redactie

Enrico - 10 april 2021 18:14

In Duitsland liggen 4500 personen op de ic's. In Nederland ca. 800.
Dat wil zeggen 56 per 1.000.000 inwoners in Duitsland en 47 per1.000.000 inwoners in Nederland.

Reageer
Aad Engelen - 9 april 2021 19:07

Beste....,
Mijn zoon gaat 29 april trouwen in Munchen en we willen graag daar naar toe. We willen van 27 april tot 2 mei in Munchen verblijven. We hebben beiden al een 1e vaccin van Astra Zeneka gehad. Kunnen we met dat inentingsbewijs naar de bruiloft? Wat hebben we nog meer nodig?
Onze dochter en haar man en zoontje van 5maanden gaan ook. Wat moeten zij overleggen?
Bij voorbaat dank voor uw advies.
Met vriendelijke groeten,
Aad en Nelleke Engelen

Reageer
Marja Verburg Aad Engelen - 12 april 2021 21:58

Reizigers vanuit NL moeten een negatieve coronatest bij zich hebben als ze de grens met Duitsland overgaan. Voor gevaccineerden gelden geen uitzonderingen. Als u langer dan 24 uur in Dld blijft moet zich ook vooraf digitaal aanmelden. Mogelijk geldt voor u ook een quarantaineplicht, zowel in Dld als bij terugkeer in NL. Zie voor meer info over de Duitse en Nlse reisregels: https://duitslandinstituut.nl/artikel/36312/corona-in-duitsland-veelgestelde-vragen
Mvg, de redactie

Math. Simons - 9 april 2021 17:47

Hoe is de verhouding m.b.t. ziekenhuisbezetting tussen beiden ?

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger